«Βυθίζεται» η μετοχή της Deutsche Bank

Deutche BankΙστορικό χαμηλό καταγράφει η μετοχή της Deutsche Bank | AP Photo/ Michael Probst
Η ανησυχία που επικρατεί για τον γερμανικό τραπεζικό κολοσσό και γενικότερα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα εντάθηκε μετά την κατηγορηματική δήλωση του εκπροσώπου της Άνγκελα Μέρκελ που δεν έδειξε καμία διάθεση να τείνει χείρα βοηθείας. «Δεν υπάρχει λόγος για εικασίες σχετικά με ενδεχόμενη κρατική βοήθεια για την Deutsche Bank», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.
Από την πλευρά της, η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι δεν έχει ζητήσει κρατική βοήθεια ούτε προτίθεται να ζητήσει σχέδιο διάσωσης.
«Το ζήτημα δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση και συμπληρώνει: «Η Deutsche Bank είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις μόνη της».
Άλλωστε, η γερμανική ομοσπονδιακή τράπεζα εκτιμά ότι μετά το τέλος της διαδικασίας θα πληρώσει λιγότερα από τα 14 δισ. δολάρια που είναι οι απαιτήσεις του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Βουτιά» η μετοχή

Ιστορικό χαμηλό καταγράφει η μετοχή της Deutsche Bank. Ειδικότερα, το μεσημέρι της Δευτέρας, η μετοχή της γερμανικής τράπεζας σημείωνε πτώση της τάξης του 5,8%, στα 10,74 ευρώ. Τελικώς, η μετοχή έκλεισε με αρνητικό πρόσημα, 7,5%.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)