Σπύρος ΜουζακίτηςΟ πρώην οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης | EUROKINISSI / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Μπορεί να (οφείλει) η δικαιοσύνη να είναι ανεξάρτητη, αλλά οι λειτουργοί της δεν παύουν να είναι πολίτες με πολιτικά και προσωπικά χαρακτηριστικά και καθόλου σπάνια οι μεταξύ τους αντιπαλότητες προσδίδουν έντονη υποκειμενική διάσταση στον τρόπο που ασκούν το καθήκον τους.
Είναι γνωστή πλέον στην κοινή γνώμη η σφοδρή αντιπαλότητα Αθανασίου προς την νυν πρόεδρο του Αρείου Πάγου για να θυμηθούμε μια μόνο περίπτωση στην κορυφή της δικαστικής εξουσίας.
Πρόσφατη περίπτωση «αντιπαλότητας» και ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας Σ. Μουζακίτης, ο οποίος στο παρελθόν άσκησε έντονη κριτική για παρεμβάσεις στο έργο του από κυβερνητικούς παράγοντες πρώην κυβερνήσεων και μάλιστα σφράγιζε κάθε φορά τους υπαινιγμούς του με παραιτήσεις που στη συνέχεια ανακλήθηκαν.
Στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ άλλωστε είναι από καιρού γνωστό ότι ο ίδιος είχε στο παρελθόν συχνές «κόντρες» με την εισαγγελέα διαφθοράς κ. Ράικου. Σήμερα ως δικηγόρος της Λίνας Νικολοπούλου, συζύγου του πρώην υπουργού οικονομικών και διοικητή της ΤτΕ ευθέως καταφέρεται (χωρίς να την κατονομάζει) κατά της κ. Ράικου κάνοντας λόγο για «δικονομικές αταξίες και σκοπιμότητες» μέσω των ΜΜΕ που σπεύδουν να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς του.
Φτάνει δε στο σημείο να προσβάλλει με την βαρύτερη για δικαστικό λειτουργό προσβολή λέγοντας ότι ο ίδιος «αμφιβάλλει αν λειτουργεί αυτοβούλως». Επίσης μιλάει για μια «κουστωδία» δημοσιογράφων στο υπό έρευνα γραφείο της Λ. Νικολοπούλου την ίδια στιγμή που όλα τα ιδιωτικά ΜΜΕ μιλούν για σκοπιμότητα, υπερασπίζονται απολύτως τη σύζυγο του πρώην υπουργού Οικονομικών και δεν προβληματίζονται ουδόλως για το αν περισσότερα από 1 εκ. ευρώ μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ πράγματι ξοδεύτηκαν με συνετό για το δημόσιο συμφέρον τρόπο.
Έγραφε το 2014 το «ΒΗΜΑ» που σήμερα εμφανώς υιοθετεί τους υπαινιγμούς του Σ. Μουζακίτη: «Η παραίτησή του από το δικαστικό σώμα ύστερα από 32 ολόκληρα χρόνια θητείας και η ενασχόλησή του με τη μάχιμη δικηγορία προκαλεί έκπληξη, αν όχι σύγχυση.
Ο κ. Μουζακίτης προσφέρει τις νομικές υπηρεσίες του στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, στον προφυλακισμένο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Στάθη Μπούκουρα, αλλά και σε εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο της ασφαλιστικής Ασπίς με το ίδιο σθένος που κάποτε διερευνούσε τη λίστα Λαγκάρντ, την υπόθεση των CDS, τις καταγγελίες του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη για τα περί Μνημονίου και ακόμη παλαιότερα τον καυτό φάκελο Κεντέρη - Θάνου. Η περίπτωση Μουζακίτη επαναφέρει σαφώς τη συζήτηση περί νόμιμου και ηθικού εγείροντας ερωτήματα για το κατά πόσον οι ρόλοι μπορούν να εναλλάσσονται χωρίς αιδώ και διάθεση απολογισμού».
Ως εισαγγελέας είχε σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δεχτεί εξωδικαστικές πέσεις. Σήμερα ως δικηγόρος συνεχίζει με τους ίδιους ισχυρισμούς. Τότε τους ισχυρισμούς αυτούς είχαν αντικρούσει  οι πολιτικοί του προϊστάμενοι ενώ σήμερα είναι οι ίδιοι που τους υιοθετούν.
Εύλογες λοιπόν οι όποιες απορίες!
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ