Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Άτομα με αναπηρία θα καλύπτουν το 15% των θέσεων στο Δημόσιο, εξήγγειλε ο πρωθυπουργόςΤο 15% των θέσεων που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ, θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Σε ειδική εκδήλωση στη Βουλή για απόδοση τιμής στα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή και αποτελεί «μια έμπρακτη στήριξη της πολιτείας στον αγώνα που δίνουν καθημερινά και μια διαρκή υπόμνηση προς την κοινωνία, πως δεν πρόκειται για πολίτες δεύτερης κατηγορίας».
Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, «η ποιότητα και το ήθος μιας χώρας αποτυπώνεται πρωτίστως στον τρόπο που αντιμετωπίζει τους πιο αδύναμους, για να τους κάνει κι αυτούς πιο δυνατούς».
«Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να είναι δίπλα σας και θα είναι δίπλα σας. Σκεφτόμαστε όλους τους τρόπους για να σας βοηθήσουμε, εσάς που βοηθάτε εμάς. Μας βοηθάτε να προωθήσουμε την αντίληψή μας για την άθληση, ως κοινωνική δραστηριότητα και δικαίωμα, όχι μόνον για τον επαγγελματία αθλητή, αλλά και για τον αθλούμενο άνθρωπο, αλλά και για τον άνθρωπο με ειδικές ανάγκες» τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Στέκεστε όρθιοι απέναντι στις δυσκολίες. Έτσι κι εμείς πρέπει να σταθούμε όρθιοι για να αλλάξουμε την πορεία που πήρε ο τόπος τα τελευταία χρόνια. Μας δίνετε το πιο σημαντικό, το πιο ισχυρό μάθημα, τον δρόμο για να ακολουθήσουμε τα δικά σας βήματα, στα δικά σας μονοπάτια. Και σας ευχαριστούμε θερμά», κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου