Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Ιβάν Σαββίδης... ο τέταρτος οριστικός υπερθεματιστής

Ιβάν Σαββίδης Καταβλήθηκε η πρώτη δόση για την κατοχύρωση της άδειας | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Ο ομογενής επιχειρηματίας ο οποίος ήταν ο πρώτος επιλαχών στη σειρά για τη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας -μετά την απόσυρση του επιχειρηματία Ιωάννη Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό- ανακηρύχθηκε οριστικός υπερθεματιστής καθώς ολοκληρώθηκε ο έλεγχος του πόθεν έσχες του.
Στην επίσημη ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αναφέρονται τα εξής:
Σήμερα Παρασκευή 30-9-2016 εκδόθηκε και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με αρ. πρωτ. 267/30-9-2016 με την οποία εγκρίνεται το υπ’ αρ. 28/30.9.2016 πρακτικό της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και ανακηρύσσεται οριστικός υπερθεματιστής για μία (1) από τις τέσσερις (4) δημοπρατηθείσες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), η εταιρεία «Dimera Media Investments Limited» έναντι τιμήματος 61.500.000 ευρώ (εξήντα ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ.
Από την πλευρά του επιχειρηματία έγινε γνωστό ότι κατατέθηκε η πρώτη δόση ύψους 20,5 εκατ. ευρώ, για την κατοχύρωση της άδειας.
Οι τέσσερις υπερθεματιστές της δημοπρασίας, κατέθεσαν 85 εκατ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο, εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους (πρώτη δόση).
Το δημόσιο έβαλε στα ταμεία του άλλα 3 εκατ. ευρώ από την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής του Ι. Καλογρίτσα, που αποχώρησε νωρίτερα από τη διαδικασία. 

«Η λάσπη γυρίζει πίσω στους εκτοξευτές της»

Με τις εξελίξεις να «τρέχουν», ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, τόνισε μεταξύ άλλων:
Από τον Ιανουάριο του 2015 έχουμε εισπράξει επιπλέον 51 εκατ. ευρώ από τα τέλη χρήσης συχνοτήτων και το φόρο τηλεοπτικής διαφήμισης, που παγίως ''ξεχνούσαν'' οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Συνολικά, μαζί με τις επόμενες δόσεις, 309 εκατ. ευρώ είναι ήδη κατοχυρωμένα υπέρ του ελληνικού λαού από την αξιοποίηση ενός δημόσιου αγαθού, το οποίο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επέμεναν επί δεκαετίες να χαρίζουν στους καναλάρχες.
Ήδη, τα χρήματα αυτά επιτρέπουν σε δεκαπέντε χιλιάδες περισσότερα παιδιά να πάνε φέτος στους παιδικούς σταθμούς.
Ήδη, αρχίζει η διαδικασία για τη στήριξη των νοσοκομείων με επιπλέον 4.000 νοσηλευτές.
Ήδη, προχωρά η εκπόνηση του προγράμματος στήριξης νέων διδακτόρων.
Οι πολίτες γνωρίζουν πλέον, πως κάποια δελτία ειδήσεων δεν είναι δελτία για την ενημέρωση. Είναι δελτία υπεράσπισης ειδικών συμφερόντων των ιδιοκτητών των καναλιών.
Η λάσπη όμως γυρίζει πίσω στους εκτοξευτές της.    
Πηγή www.efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου