Αποκλειστικό: Στο τέλος της εβδομάδας ο ανασχηματισμός


Προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται – πλην φοβερού απροόπτου- ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του altsantiri.gr, οι τελικές αποφάσεις ελήφθησαν σήμερα από τον πρωθυπουργό σε κλειστή κρίσιμη σύσκεψη,μετά από συναντήσεις και διαβουλεύσεις στο Μαξίμου.
Στο πλαίσιο αυτό βρέθηκε το απόγευμα εσπευσμένα στο Μαξίμου και ο Π. Σκουρλέτης, ο οποίος προηγουμένως είχε φροντίσει να ρίξει τους τόνους. Καλά ενημερωμένες πηγές του altsantiri.gr αναφέρουν μάλιστα οτι κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών όχι μονον λύθηκαν όλα τα θέματα αλλά δυνάμωσε και περαιτέρω η σχέση τους .  «Αυτά που θα συμβούν σύντομα, θα απέχουν ΣκουρλΕΤΗ φωτός από αυτό που υπολογίζουν οι αντίπαλοι» έλεγαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές …
Ταυτοχρόνως η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα μετά την απόφαση του ΣτΕ (όποια και αν είναι αυτή) , καθώς η τελική ετυμηγορία για τις τηλεοπτικές άδειες θα επηρεάσει καθοριστικά το πολιτικό κλίμα.
Προπομπό της γραμμής άμυνας σε περίπτωση που κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παπά, αποτελούν οι σημερινές δηλώσεις κορυφαίων στελεχών .
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού, διαμηνύει σε κάθε ευκαιρία,ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Μιλώντας με δημοσιογράφους από την Ε.Ε.  που επισκέφτηκαν την Αθήνα υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι  εκλογές θα γίνουν στο τέλος του 2019.
Μάλιστα ο πρωθυπουργός τόνισε με νόημα ότι προτιμά να κερδίζει τις εκλογές παρά τις δημοσκοπήσεις, υπενθυμίζοντας ότι και στο παρελθόν, τα τελευταία δύο χρόνια, οι δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν τη ΝΔ να προηγείται, αλλά πάντα το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό, υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.
Συνάντηση με δημοσιογράφους από την ΕΕ που επισκέπτονται την
Ελλάδα υπό την αιγίδα της @EEAthina

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ