Το τάχα μου και το ευτελές

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Αντιγράφω από την εφημερίδα «Νέα Εγνατία» που εκδίδεται (καθημερινά) στην Καβάλα και από τη στήλη «Η πολιτική των ανθρώπων» του συνάδελφου Μπάμπη Γαμβρέλη:
“Πάνος Σκουρλέτης: Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ της προηγούμενης κυβέρνησης και της δικής μας γιατί οι προηγούμενοι διεκδικούσαν την πατρότητα του προγράμματος ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το πιστεύει το πρόγραμμα που εφαρμόζει”.
»Ε ναι. Αρχίζω να το σιγουρεύω ότι το έχουν ρίξει στα ληγμένα εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ
Γνωρίζω τον συνάδελφο, χρόνια τώρα. Ξέρω ότι είναι υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ με κριτική -πάντα!- ματιά. Βγαίνει από τα ρούχα του, όμως, διαβάζοντας τέτοιες ανακοινώσεις, προερχόμενες από την «αριστερή» πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Εχει δίκιο, μάλλον. Βρε άνθρωποι του Θεού, πού απευθύνεστε; Δεν ντρέπεστε; Ετσι, μ' αυτήν την ερώτηση (ουκ αισχύνη; - δεν ντρέπεσαι;) ξεκινούσαν οι ερωτήσεις του Διογένους του Σινωπέως προς όσους γελοιοποιούσαν τον κοινό νου (την αλογότητα του Πλάτωνα, την ακινησία του Ζήνωνος του Ελεάτη).
Δεν θυμάμαι καλά, αλλά το έχω -νομίζω- ξανασημειώσει«Και να θες να αγιάσεις δεν σ' αφήνουν - να θέλεις δηλαδή να γράψεις κάτι καλό για την αριστεροδεξιά κυβέρνηση».
Τι μας λέει ο Σκουρλέτης; Τίποτε άλλο παρά καθαρές ανοησίες: «Δεν πιστεύουμε το πρόγραμμα που εφαρμόζουμε!»
Γιατί, τότε, ω τρισάθλιοι, το εφαρμόζετε; Για να σώσετε τάχα τη χώρα από την άβυσσο της εξαθλίωσης εάν έβγαινε από την Ευρώπη;
Για να μη χάσετε τις καρέκλες σας, ω -ξανά- τρισάθλιοι;
Ντροπή σας και πάλι ντροπή σας, εκτός εάν νομίζετε ότι ο ήλιος θα (ξανα)ανατείλει πάνω από την Ελλάδα, εκτός εάν θεωρείτε τους πολίτες ηλίθιους, ειδικά αυτούς που σας αμφισβητούν και σας ξεγυμνώνουν.
Ετούτοι εδώ, συνειδητά είτε όχι, διαστρέφουν τους νόμους του σύμπαντος, την κοινή λογική.
Ο αριστερότερος Σκουρλέτης λοιπόν, όπως με ενημερώνουν άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετεί αγογγύστως ένα πρόγραμμα που δεν το πιστεύει.
Θεωρώ αυτόν τον άνθρωπο επικίνδυνο για τις ιδέες αλλά και για την ίδια (την ποια;) τη δημοκρατία.
Βρε άνθρωποι του Θεού, σταματήστε τις ανοησίες, απολαύστε όσο σας μένει χρόνος τα προνόμια της εξουσίας και αφήστε μας στη φτώχεια μας και στην ησυχία μας.
Γίνετε μια γροθιά, περιφρουρήστε τους θώκους σας, υλοποιήστε την έκφραση της κοινοβουλευτικής σας δύναμης, χαρείτε τα προνόμιά σας (πάντα σε βάρος άλλων) και α παρατάτε μας, επιτέλους.
Φτάνει τόσος ευτελισμός των ιδεών· μας κούρασε το τάχα μου και το ευτελές...
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)