«Ενεργές οι αξιώσεις έναντι της Γερμανίας»

Η Ζωή ΚωνσταντοπούλουEUROKINISSI
«Το πόρισμα καταλήγει ότι η Ελλάδα έχει ενεργές αξιώσεις έναντι της Γερμανίας και δυνατότητα να τις επιδιώξει και στα εθνικά και τα διεθνή φόρα, με διαφορετική κάθε φορά, αλλά όχι αντιφατική τεκμηρίωση και θεμελίωση... Η τελευταία ενέργεια διπλωματικής διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 1995 με τη ρηματική διακοίνωση του Έλληνα πρέσβη στη Γερμανία Γ. Μπουρλογιάννη... Εκείνοι που σήμερα, όπως ο πρωθυπουργός, όπως οι υπουργοί, οι βουλευτές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.λ.π., που προφασίζονται ότι δήθεν η διαπραγμάτευση είναι μπροστά, είναι εκείνοι που στην πραγματικότητα θέλουν να μεθοδεύσουν την πλήρη ματαίωση των διεκδικήσεων της χώρας μας έναντι της Γερμανίας».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε πως ο νομικός φορέας, ο οποίος συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της «Πλεύσης Ελευθερίας» και θα διερευνήσει τέσσερις μεγάλες υποθέσεις (τις γερμανικές αποζημιώσεις, την υπόθεση της Siemens, το ελληνικό χρέος και τα μνημόνια, και την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ) ονομάζεται «Δικαιοσύνη για όλους» και τόνισε πως «η πρωτοβουλία μας σημαίνει ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν υπεύθυνο ατιμώρητο και ταυτόχρονα η πρωτοβουλία μας σημαίνει ότι θα αναλάβουμε την προσωπική μας και ιστορική μας ευθύνη, να διεκδικήσουμε δικαιοσύνη για όλους».
Η επικεφαλής της Πλεύσης δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση κατά του πρωθυπουργού για τη στάση του στην υπόθεση του Σκοπευτηρίου Καισαριανής: 
«Θέλει απύθμενο θράσος για να κάνει κανείς αυτό που έκανε χθες ο κ. Τσίπρας. Να εμφανιστείς εκεί που χύθηκε αίμα για την πατρίδα, για την ελευθερία, για αρχές, αξίες και ιδεολογία και να κάνεις λειτουργία με τα κόλλυβα των νεκρών».«Θέλει πολύ θράσος να έχεις παραδώσει τη χώρα με την υπογραφή σου και να παραδίδεις και τα τελευταία ιμάτια της, και να εμφανίζεσαι ως η συνέχεια εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μανώλης Γλέζος, ο επικεφαλής του νομικού φορέα καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς. 
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)