Παππάς: Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ


Μία ακόμη ευκαιρία για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασηςδίνει η κυβέρνηση. Θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συναινέσεων, προαναγγέλλει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ διαβεβαιώνει πως θα γίνουν σεβαστές οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
Στο θέμα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, ο υπουργός δηλώνει πως η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της και τώρα είναι σειρά και των άλλων πλευρών να κάνουν το ίδιο, και μάλιστα πάρα πολύ γρήγορα, όπως αναφέρει. Ο Ν. Παππάς περιγράφει τέλος, τις υποχρεώσεις από την επομένη του Συνεδρίου.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Νίκου Παππά στην Νίκο Παπαδημητρίου για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:
Είχαμε εξελίξεις στο θέμα της τηλεόρασης και της συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Σε συνέντευξή σας, χθες, στο «Κόκκινο» προβλέπατε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα συναινέσει. Γιατί, τότε, η κυβέρνηση δίνει μια ακόμη ευκαιρία;
Η κυβέρνηση παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη Βουλή, η οποία Βουλή έχει την ευθύνη για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της. Είχα λοιπόν μια επικοινωνία χθες βράδυ με τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Βούτση, ο οποίος μου κατέθεσε την άποψη ότι θα ήταν προτιμότερο οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία να έλθει μετά και την επόμενη προσπάθεια για συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ούτως ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συναινέσεων. Δεν είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να βάλουμε προσκόμματα ή να το αρνηθούμε, συνεπώς έτσι και θα πράξουμε. Σεβόμαστε και τις διαδικασίες της Βουλής. Και, επαναλαμβάνω, είμαστε εδώ πέρα για να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων τόσο για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όσο βεβαίως και για το πέρασμα στη νέα τηλεοπτική πραγματικότητα, η οποία υπάρχει μετά και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.
Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος από την πλευρά του έκανε λόγο για θεσμική εκτροπή και για κυβερνητικό αδιέξοδο. Τι απαντάτε;
Αυτά όμως, κ. Παπαδημητρίου, τα άκουσα αλλά νομίζω ότι και εσείς αν ανατρέξετε στις εκφράσεις που έχει εκστομίσει ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια ψήφισης του νόμου, θα καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι αυτές οι διατυπώσεις συνιστούν για τα μέτρα του κ. Βενιζέλου ήπιες διατυπώσεις. Οπότε θα τις προσπεράσω ως τέτοιες.
Μερίδα του Τύπου κάνει σήμερα λόγο για νέο γύρο αξιώσεων εκ μέρους των εταίρων και δη του ΔΝΤ. Είναι έτσι κύριε υπουργέ; Και πώς το θέμα αυτό μπορεί να επηρεάζει τις εργασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ;
Η εισήγηση του πρωθυπουργού, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στο συνέδριό μας είχε κάποιες διατυπώσεις τις οποίες εξέφρασε με πάρα πολύ μεγάλη σαφήνεια. Η Ελλάδα έχει τηρήσει τη συμφωνία στο ακέραιο και όχι μόνο την έχει τηρήσει, αλλά έχει καταφέρει μέσα σε ένα δυσμενές, σφιχτό δημοσιονομικό περιβάλλον να πάρει πρωτοβουλίες οι οποίες προστατεύουν τα χαμηλά εισοδήματα. Έχει τηρήσει, λοιπόν, τις δεσμεύσεις της, και κατά το πνεύμα και το γράμμα της συμφωνίας, πρέπει όλοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, και κυρίως να μην επικαλούνται επίπλαστες ή πραγματικές διαφωνίες επί του προγράμματος του χρέους ή των προσδοκιών για την ελληνική οικονομία για να υπάρξουν καινούριες καθυστερήσεις. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Και εν πάση περιπτώσει, οι έχοντες τη διαφωνία για την ουσία και την προοπτική του ελληνικού προγράμματος θα πρέπει να την επιλύσουν πάρα πολύ γρήγορα.
Κάτι τελευταίο. Ανασχηματισμός φυσικά δεν προαναγγέλλεται. Ωστόσο δηλώσατε ότι από την επόμενη Δευτέρα θα πρέπει και στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ να είστε έτοιμοι να ανταποκριθείτε στα ιστορικά σας καθήκοντα. Συνεπώς;
Αυτό αφορά όλους μας και από οποιαδήποτε θέση βρεθούμε ή μας τάξει το συνέδριό μας. Είπα κάτι το αυτονόητο. Ούτε προαναγγέλλει αυτή η δήλωση, ούτε υποψιάζει για ο,τιδήποτε. Είναι κάτι στο οποίο πρέπει όλοι μας, όλα τα μέλη, όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να είμαστε ηθικά, πολιτικά δεσμευμένοι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)