Αναστολή κινητοποιήσεων μετά την «ειλικρινή συνάντηση»

«Ελευθέριος Βενιζέλος»EUROKINISSI ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να αναστείλουν τις εξαγγελθείσες επαναλαμβανόμενες απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Όπως ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωσή τους, «μετά από μια εποικοδομητική και ειλικρινή συνάντηση με τον Υπουργό κ.Σπίρτζη και τον Διοικητή της ΥΠΑ κ. Λιντζεράκο όπου δόθηκαν διευκρινήσεις και ελήφθησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον υπουργό, τα Δ.Σ. των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν την αναστολή των εξαγγελθεισών 24ώρων απεργιών».
Νωρίτερα, είχε διαρρεύσει πως την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, μετά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι του Σαββάτου, με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη. Όπως δήλωσε, ο πρόεδρος της Ένωσης, Σεραφείμ Πέτρου, μετά από ένα «γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με τον υπουργό, ξεκαθαρίσαμε τα σκοτεινά σημεία και θα εισηγηθούμε αναστολή των απεργιακών μας κινητοποιήσεων».
Ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, το πρωί του Σαββάτου τόνιζε πως «αν οι ελεγκτές θέλουν διάλογο, η πόρτα του υπουργείου, ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή». Το κάλεσμα του υπουργού εισακούστηκε και κλείστηκε συνάντηση το μεσημέρι, στο υπουργείο Μεταφορών, παρουσία και του διοικητή της ΥΠΑ, Κωνσταντίνου Λιντζεράκου.

Αντιδράσεις από υπουργείο Τουρισμού και Ξενοδόχους

Νωρίτερα, το υπουργείο Τουρισμού έκανε έκκληση για την άμεση αναστολή της απεργίας, καθώς όπως ανέφερε, «τορπιλίζει την εξαιρετική πορεία της τουριστικής κίνησης τον μήνα Οκτώβριο, εγκλωβίζει  χιλιάδες τουρίστες στη χώρα μας, οδηγεί σε μαζικές ακυρώσεις πτήσεων και τουριστικών αφίξεων, φέρνει σε αδιέξοδο τον τουριστικό κλάδο, θίγει τα συμφέροντα των επαγγελματιών, δυσφημίζει την Ελλάδα στο εξωτερικό και κάνει τεράστια ζημιά στην εθνική μας οικονομία».
Επίσης, ο ξενοδοχειακός κόσμος «απευθύνει επείγουσα έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, έστω αυτήν την ύστατη στιγμή, να καταλήξουν σε μία λύση που θα αποτρέψει την τεράστια ζημία που βρίσκεται προ των πυλών και που δεν θα εξανεμίσει τις ελπίδες των ελληνικών ξενοδοχείων για μία θετική και ομαλή ολοκλήρωση της φετινής πολύ δύσκολης τουριστικής περιόδου».

«Η παρούσα κυβέρνηση δεν προτίθεται να εκποιήσει τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας»

Ο διοικητής της ΥΠΑ, Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, ξεκαθάριζε πως η παρούσα κυβέρνηση δεν προτίθεται να εκποιήσει τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας ούτε σε ιδιωτικά συμφέροντα, όπως επιθυμούν οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές και οι πολιτικοί τους πάτρωνες, ούτε σε φορείς εκτός Ελλάδος.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)