Συμφώνησαν για περαιτέρω συνεργασία

Αλέξης Τσίπρας και Φατάχ Αλ Σίσι | ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η 4η Τριμερής Σύνοδος Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου που διεξάγεται στο Κάιρο και περιλαμβάνει την τριμερή διευρυμένη συνάντηση των αντιπροσωπειών των τριών χωρών. Προηγήθηκε η συνάντηση των τριών ηγετών, Αλ. Τσίπρα, Ν. Αναστασιάδη και Αλ Σίσι.
Οι τρεις ηγέτες συζήτησαν την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στους τομείς της ενέργειας, των θαλάσσιων μεταφορών, της γεωργίας και της τεχνολογίας, επισημαίνοντας ότι αυτή η διευρυμένη συνάντηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα σταθερότητας.
Αίγυπτος, Ελλάδα και Κύπρος έχουν κοινές προκλήσεις και προβλήματα, και αυτός είναι ο στόχος της συνεργασίας μας, χωρίς αυτή να λειτουργεί ενάντια σε όποιο τρίτο κράτος, δήλωσε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου προέβαλε την ανάγκη ένταξης και νέων χωρών στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των τριών χωρών.
«Το παρελθόν μάς επιβάλλει να συνεχίσουμε τη συνεργασία, πρέπει να εντάξουμε και νέες χώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη να γίνει προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στην περιοχή.
Η ασφάλεια στη Μεσόγειο χωρίς συνεργασία με την Αίγυπτο δεν μπορεί να υπάρξει, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Συμφωνήσαμε ότι απαιτείται μια στρατηγική για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, με νόμιμες/ελεγχόμενες ροές».
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην «αμφισβήτηση θεμελιωδών διεθνών συνθηκών» εκ μέρους της Τουρκίας, σημειώνοντας την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των αρχών καλής γειτονίας. 
Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι ακούγονται φωνές από την περιοχή μας που κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)