Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Τσίπρας σε Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ και διαπλοκή θα δώσουν τα ρέστα τους τις επόμενες ημέρες«Κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις, όμως, τις εκλέγει ο Λαός και τις κρίνει μόνον ο Λαός», διεμήνυσε οΑλέξης Τσίπρας, απαντώντας με τον τρόπο αυτόν σε όσους προεξοφλούν ανατροπή της κυβέρνησης, σε περίπτωση που το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παπά για τις τηλεοπτικές άδειες.
Μιλώντας στην πρώτη  συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις, όμως, τις εκλέγει ο Λαός και τις κρίνει μόνο ο Λαός. Το διακύβευμα, λοιπόν, δεν είναι απλώς η ερμηνεία του Συντάγματος, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο: αν η εκλεγμένη από το λαό κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει δικαίωμα να ρυθμίσει το χάος του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ή αν τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι υπεράνω της Δημοκρατίας».
Συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, 24 Οκτωβρίου 2016.

Ταυτοχρόνως ο  Αλέξης Τσίπρας, προειδοποίησε ότι «τις επόμενες μέρες, η ΝΔ και η διαπλοκή θα δώσουν τα ρέστα τους για άλλη μια φορά», σε ο,τι αφορά την διαπραγμάτευση για την δεύτερη αξιολόγηση, καθώς και το μέτωπο με τη διαπλοκή για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. «Οι μάχες είναι δύσκολες, αλλά και στις δυο προσερχόμαστε με τη δύναμη που μας δίνει η πεποίθηση ότι υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον«, σημείωσε.
Τέλος, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε, επίσης, την Π.Γ. για την πορεία της διαπραγμάτευσης καθώς και για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε, την προηγούμενη εβδομάδα, στις Βρυξέλλες, οι οποίες έγιναν όλες σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου