Ν. Φίλης: Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν εσωτερικά σύνορα


O υπουργός Παιδείας Νίκος ΦίληςΓια το μάθημα των Θρησκευτικών σημείωσε πως η συζήτηση έχει εξαντληθεί | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
«Όλα τα προσφυγόπουλα θα κάνουν μάθημα μετά τις 2 το μεσημέρι στα σχολεία» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κλείνοντας το κεφάλαιο αυτό. Αναφερόμενος στο θέμα των θρησκευτικών σημείωσε πως η συζήτηση έχει εξαντληθεί επιχειρώντας να βάλει τέλος στην αντιπαράθεση ημερών.

Την ευθύνη για το μάθημα των θρησκευτικών θα την έχει το υπουργείο Παιδείας

Με αφορμή την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού, ο Νικ. Φίλης μίλησε στην ΕΡΤ και απαντώντας στις αντιδράσεις που υπάρχουν για τα προσφυγόπουλα σε περιοχές όπως το Ωραιόκαστρο υποστήριξε πως: «η Πολιτεία δε συζητεί ζητήματα δικαιωμάτων, ούτε υπάρχουν στην Ελλάδα εσωτερικά σύνορα» και πρόσθεσε πως «όλα τα προσφυγόπουλα θα κάνουν μάθημα μετά τις 2 το μεσημέρι στα σχολεία».
Για το μάθημα των Θρησκευτικών σημείωσε πως η συζήτηση έχει εξαντληθεί, παρέπεμψε στη δήλωσή του στη Βουλή σημειώνοντας ότι την ευθύνη την έχει το υπουργείο Παιδείας και πως θα γίνει συζήτηση για βελτιώσεις στον τρόπο διδασκαλίας, μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Ο σχεδιασμός ια μια «δημοκρατική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση» είναι τριετής

Ο υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών-Σαββατοκύριακο» είχε τόνισε για το θέμα των θρησκευτικών πως: «η σχολική αίθουσα δεν είναι άμβωνας. Το σχολείο προετοιμάζει πολίτες και όχι πιστούς» και ότι «όσοι ακραίοι κύκλοι επιχειρήσουν να προκαλέσουν αναστάτωση θα αντιληφθούν ότι δεν είμαστε στην εποχή των ταυτοτήτων».
Στη συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.» ερωτώμενος για τον πιθανό ανασχηματισμό, άφησε να εννοηθεί ότι θα ήθελε να παραμείνει στη θέση του, δηλώνοντας ότι ο σχεδιασμός του για μια «δημοκρατική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση» είναι τριετής και τον «εμπνέει» το έργο στο υπουργείο Παιδείας.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ