Τσίπρας στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδο: Οι πιστωτές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις για το χρέος


«Οι πιστωτές μας οφείλουν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους έως το τέλος του 2016 στο θέμα του ελληνικού χρέους».
Αυτό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της Ευρωμεσογειακής Συνόδου στη Βραυρώνα.
Τόνισε ότι που κρίνεται αυτή την περίοδο δεν είναι απλά η έκβαση μιας κρίσης, της οικονομικής ή της προσφυγικής, αλλά η ίδια η συνοχή της Ευρώπης.
Σημείωσε ότι η συνοχή της Ευρώπης «κρίνεται από την ικανότητά της να αντιμετωπίσει με αλληλεγγύη και αποτελεσματικότητα όλες τις παράλληλες κρίσεις της: Την οικονομική, την προσφυγική και την κρίση εξωτερικής και εσωτερικής ασφάλειας, με την έξαρση της τρομοκρατίας».
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι Ευρωμεσογειακές χώρες μοιράζονται κοινές εμπειρίες και αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις.
«Έχουμε πληγεί δυσανάλογα από την οικονομική κρίση και τις πολιτικές επιλογές της λιτότητας, της υποτίμησης της εργασίας και της αποδόμησης του κοινωνικού κράτους.
Είμαστε στην πρώτη γραμμή Σένγκεν και βιώνουμε την πίεση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.
Συνορεύουμε με την αποσταθεροποιημένη ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Έχουμε όλα τα θετικά και όλες τις δυσκολίες που έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι κατοικούμε σε μια ευλογημένη περιοχή του πλανήτη, που πάντοτε ήταν περιοχή εντάσεων και συγκρούσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.
Συνεπώς, κατέληξε «έχουμε κοινό ενδιαφέρον και κοινό συμφέρον να συνεργαστούμε για να προωθήσουμε κοινές πρωτοβουλίες και προτεραιότητες σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ