Ποιος τρομοκρατεί τη δικαιοσύνη;

Η ζυγαριά της Θέμιδας

Μια άνευ προηγουμένου δίκη προθέσεων που συμπαρέσυρε ακόμα και τις δικαστικές Ενώσεις εκτυλίχτηκε και πάλι με αφορμή την δήλωση της προέδρου του Αρείου Πάγου σχετικά με μια νύξη που έκαναν οι πρόεδροι στον πρωθυπουργό για μια ενδεχόμενη αύξηση των ορίων ηλικίας αποχώρησης των δικαστών από το λειτούργημά τους. Αμέσως με πρώτο και καλύτερο των Ευ. Βενιζέλο που βρήκε και πάλι την ευκαιρία να μιλήσει για «θεσμικό τρόμο» και συνακόλουθα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και σχεδόν όλο τον ημερήσιο Τύπο και τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ εκτοξεύτηκαν τα φαρμακερά βέλη περί κατάφωρης παραβίασης του Συντάγματος. Έχουμε φτάσει στο σημείο να ποινικοποιείται ως αντισυνταγματική ακόμα και η διατύπωση μιας σκέψης ή μιας διαφορετικής εκτίμησης ή ακόμα χειρότερα μιας επιθυμίας.
Αμέσως μετά το «στήσιμο» του τρομοκρατικού αυτού σκηνικού εκδόθηκε και η ανακοίνωση των καθ ύλην αρμόδιων δηλαδή των τεσσάρων δικαστικών ενώσεων που δηλώνουν ότι το Σύνταγμα ρητά αναφέρει τα 67 έτη και επομένως μια διαφορετική στάση συνιστά παραβίαση ενώ παράλληλα δηλώνουν ότι για το θέμα θα διατυπώσουν την όποια άποψη τους στα πλαίσια μιας συνταγματικής αναθεώρησης.
Η ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης που ήταν παρών στην συνάντηση των προέδρων με τον πρωθυπουργό ήταν σαφής: «Καμία δίκη προθέσεων και καμία αστυνομία σκέψης δεν εγγίζει την πραγματικότητα. Καμία μεταβολή, κανείς νεωτερισμός δε θα προχωρήσει εκτός του θεσμικού πλαισίου της συνταγματικότητας. Παρακαλούμε όσους μετέχουν στη νομική παιδεία και στην κοινωνική συζήτηση, να αφήσουν χωρίς τρομολαγνικές διατυπώσεις τη δικαιοσύνη να εκτελεί το σημαντικό της έργο».
Ενδεικτικό όμως της συνεχιζόμενης προπαγάνδας και των εναρμονισμένων ψεμμάτων είναι ότι κάποιοι ακόμα και μετά τη δήλωση αυτή μίλησαν για "αναδίπλωση του Υπουργού" κάνοντας το άσπρο μαύρο όπως προηγουμένως το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός άκουσε θετικά τις προτάσεις των προέδρων παρουσιάστηκε σαν κυβερνητική προσπάθεια να αλλάξουν τα όρια ηλικίας. Η χυδαιότητα που θίγει όμως άμεσα και χωρίς τα στοιχειώδη προσχήματα τη δικαιοσύνη που τόσο πολύ ισχυρίζονται ότι σέβονται ορισμένοι αποτυπώνεται σε κείμενο στελέχους της εφημερίδας Τα Νέα: «Εγώ που γνώριζα ότι σε 8μιση μήνες η λατρεμένη πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα ασχολείται με τις γλάστρες της (!), όπως επιτάσσει το Σύνταγμα ήμουν έτοιμος να επικροτήσω την θέλησή της να αφήσει τις γλάστρες για αργότερα {...} μέχρι που ρώτησα και άκουσα την απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου».
Η δικαιοσύνη και το Σύνταγμα στα καφενεία του Κολωνακίου βρίσκουν τελικά τους φανατικούς υπερασπιστές τους, που δεν είναι άλλοι από εκείνους που επιβάλλοντας την μονοφωνία κόπτονται για την πολυφωνία. Αλλά είπαμε η απόφαση που επίκειται από το ΣτΕ για τους καναλάρχες είναι η «μητέρα των μαχών»!
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ