Παρέμβαση Λιού για το ελληνικό χρέος: Απαραίτητη η αναδιάρθρωση, όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο
























«Η μόνη σταθερή απάντηση σε ένα μη βιώσιμο χρέος, είναι η αναδιάρθρωση του» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού, αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος, συμφωνώντας για τη βιωσιμότητά του, με το ΔΝΤ.
«Εδώ και πολύ καιρό έχουμε εμπλακεί σε βάθος με την Ελλάδα και στα θέματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση και στο θέμα του χρέους. Ευτυχώς, δεν είμαστε σε φάση άμεσης κρίσης. Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε να βρεθούμε και πάλι σε φάση κρίσης. Ήταν σημαντικό ότι στην τελευταία συμφωνία που έκανε η Ελλάδα με τους εταίρους της αποφασίσθηκε ότι η αναδιάρθρωση του χρέουςέπρεπε να βρίσκεται στο τραπέζι, ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, και ότι η Ελλάδα έπρεπε να σημειώσει πρόοδο στην υλοποίηση του σχεδίου. Και πως στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρξει μια συναίνεση που θα περιλαμβάνει και αναδιάρθρωση του χρέους. Πάντα πίστευα ότι το συντομότερο που θα φθάσουμε σε αυτό, το καλύτερο, διότι η μόνη σταθερή απάντηση σε ένα μη βιώσιμο χρέος, είναι η αναδιάρθρωση του χρέουςΌσο καθυστερείς να το κάνεις, τόσο πιο δύσκολο γίνεται για την οικονομία που στηρίζει το χρέος» είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υπουργός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την Ελλάδα.
Ο κ. Λιου αφού ζήτησε την γρήγορη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους συνέχισε αναφερόμενος σε αυτό λέγοντας πως «όταν όλοι μιλούν για τη σχέση χρέους με το ΑΕΠ, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι το ποσοστό μειώνεται όταν η οικονομία αναπτύσσεται. Έτσι, ακόμη και αν το χρέος παραμένει σταθερό, χρειάζεσαι μια αναπτυσσόμενηοικονομία. Το χρέος αυξάνεται όταν η οικονομία συρρικνώνεται. Καθώς η Ελλάδα συνεχίζει να εργάζεται με όλους τους θεσμούς, το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους παραμένει στο τραπέζι».
Τέλος, επιμένοντας για την αναγκαιότητα αλλά και την επιτάχυνση της αναδιάρθρωσης του χρέους ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθησή του  πως«μπήκε ξεκάθαρα στο πακέτο την τελευταία φορά που συζητήθηκε, προφανώς με ανοικτό το ερώτημα για το πως θα πρέπει να υλοποιηθεί αυτό. Και το συντομότερο που μπορεί αυτό να αποφασισθεί, τόσο το καλύτερο».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ