Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Αποκλειστικό παρασκήνιο: Τι συμβαίνει με τον Π. Σκουρλέτη


Της Κατερίνας Ακριβοπούλου
Σε ένα ιδιότυπο και εν πολλοίς ανεξήγητο «αντάρτικο» έχει επιδοθεί εδώ και λίγο καιρό ο Π. Σκουρλέτης, με αιχμή την «θρυλούμενη» από τα ΜΜΕ μετακίνησή του από το Υπουργείο Ενέργειας.
Το altsantiri.gr, φέρνει κατ΄αποκλειστικότητα στο φώς ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο που συνδέεται ευθέως με την περιρέουσα τις τελευταίες ώρες, ατμόσφαιρα. Συγκεκριμένα σε πρόσφατη συνάντηση του επιτελείου στο Μαξίμου, όπου συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για τη συγκρότηση της νέας Πολιτικής Γραμματείας και την ανάγκη να ισχυροποιηθεί το κέντρο αποφάσεων, ο Αλέξης Τσίπρας, φανερά ενοχλημένος, ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό Περιβάλλοντος για το γεγονός ότι ο ίδιος διέδιδε πως αρνείται τη θέση του γραμματέα, παρότι δεν του έγινε ποτέ ανάλογη πρόταση απο κανέναν. 
«Βλέπω ότι μερικοί έγιναν πολύ γρήγορα ΠΑΣΟΚ, εκεί τα έκαναν αυτά (σ.σ. δηλαδή κινήσεις υπονόμευσης), αλλά εκεί τα έκαναν στρατηγοί που είχαν και στράτευμα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός για να προσθέσει με νόημα : «Εδώ δεν υπάρχουν ούτε στρατηγοί, ούτε στρατεύματα»…
Ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος πάντα στον Π. Σκουρλέτη, διερωτήθηκε επίσης για ποιό λόγο λαμβάνει υπόψη του δημοσιεύματα που τον φέρουν να απομακρύνεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και μάλιστα «κατόπιν επιταγής της τρόικας», τη στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός του έχει διαμηνύσει με κατηγορηματικό τρόπο ότι τον θεωρεί επιτυχημένο και δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να τον απομακρύνει…
Σημειώνεται ότι στην ατζέντα της επικαιρότητας κυριαρχεί και σήμερα το θέμα Σκουρλέτη με αφορμή το κείμενο στην ιστοσελίδα commonality.gr, η οποία προβάλλει τις θέσεις των λεγόμενων «53». Στο κείμενο, με τον τίτλο «γιατί έχει δίκιο ο Π.Σκουρλέτης» υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά ότι «η επιτυχία του υπουργείου Ενέργειας υπό τον Πάνο Σκουρλέτη όσον αφορά τη διατήρηση του Δημόσιου Ελέγχου των Δικτύων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) είναι κεντρικής σημασίας στην όλη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης».
Υπενθυμίζεται οτι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διαφοροποιήθηκε αισθητά κατά την πρόσφατη ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που πυροδότησε σειρά σεναρίων, ενώ έγινε ιδιαίτερη χρήση και από την Αντιπολίτευση.
Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν τι σηματοδοτεί αλλά και τι προοιωνίζεται ενδεχομένως το λεγόμενο «θέμα Σκουρλέτη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου