Πούπουλα και πίσσα στην παλιοαφίσα


Ραμφίζει τον κοινό νου σαν δρυοκολάπτης και τον ροκανίζει σαν τρωκτικό το αφισομάνι με τη φάτσα του πρωθυπουργού, που ξεχείλισε την πρωτεύουσα τούτη την εβδομάδα. Πασιφανέστατα στερείται λογικής το όλο εγχείρημα. Διότι, κύριε, όταν διοργανώνεις μια εκδήλωση, συναυλία φέρ’ ειπείν, και καλείς τους δημοφιλέστερους καλλιτέχνες, οφείλεις να δημοσιοποιήσεις το γεγονός, να το προπαγανδίσεις αρκούντως αναζητώντας χορηγούς επικοινωνίας, ώστε να το τελαλήσουν οι τηλεοράσεις, να το διαφημίσουν τα ραδιόφωνα, να το υπογραμμίσουν οι εφημερίδες, να τσιμπήσουν τα φιλοθεάμονα πλήθη και να τρέξουν για εισιτήρια στην προπώληση.
Υποτίθεται πως έχεις ήδη πασάρει τα μισά, τα φθηνά, και σου μένουν τα ακριβότερα, στα θεωρεία και τις πρώτες σειρές. Τότε καταφεύγεις στις αφίσες, υπολογίζοντας, βεβαίως, την ουδόλως ευκαταφρόνητη δαπάνη. Η τιμή του χαρτιού έχει εκτοξευθεί, η μελάνη και τα εκτυπωτικά φαντάζουν απλησίαστα κι όσο να ’ναι πρέπει να δώσεις το κατιτίς τους στους ταλαίπωρους αφισοκολλητές, να τοποθετήσουν το χαρτοβασίλειο ψηλά, να μη φτάνουν να το σκεπάσουν οι ανταγωνιστές. Εάν έχεις κάνει sold out έναν μήνα πριν, τα παραπάνω θεωρούνται περιττά, εκτός κι αν πληρώνει άλλος τη λέζα.
Προαναγγελθέν εδώ και μήνες το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με διακύβευμα την επικύρωση της δεξιάς στροφής προς την Κεντροαριστερά, αποτέλεσε αντικείμενο του ενδιαφέροντος των εναπομεινάντων μελών. Κάποιοι αφελείς νόμισαν πως μπορούν να ανατρέψουν την ολέθρια μνημονιακή γραμμή που αφαιμάσσει την κοινωνία και μετήλθαν κάθε μέσον προκειμένου να εκλεγούν σύνεδροι. Οι πιο προσγειωμένοι επιθυμούσαν διακαώς να παρευρεθούν για να αποθεώσουν τον Θε...Αλέξη, προσβλέποντας σε ικανοποιητικώς αμειβόμενες θεσούλες και αξιώματα. Ο δομικός ανασχηματισμός είναι προ των πυλών, οι νέοι υπουργοί θα χρειαστούν επιπρόσθετους μετακλητούς και, καθώς τα σόγια έχουν ήδη σωθεί, δημιουργούνται ευκαιρίες για τον καθένα. Τα εισιτήρια ήταν περίπου 2.300, τόσους χωράει το Τάε Κβον Ντο, κι η ζήτηση τουλάχιστον διπλάσια.
Ο κακός χαμός έγινε για την εξασφάλιση ενός μπιλιέτου, έστω και στον εξώστη. Αν επρόκειτο για αθλητικό ντέρμπι, θα οργίαζε η μαύρη αγορά. Στην περίπτωση της Κουμουνδούρου, στήθηκαν παντού εκλογομαγειρεία, τα οποία απέκλεισαν προβεβλημένα στελέχη που κανονικά θα ’πρεπε να καμαρώνουν στα μπροστινά καθίσματα. Οταν σημειώνεις ρεκόρ εισπράξεων, οι χιλιάδες αφίσες μοιάζουν με άχρηστη πολυτέλεια, αφού τα έξοδα έχουν βγει με το παραπάνω. Παρόμοια χλιδή οδηγεί σε πονηρές σκέψεις και τον πιο καλοπροαίρετο, που σκέφτεται πως έχει να κάνει με πολιτικό παλαιάς κοπής, ο οποίος μοστράρει επιδεικτικά την εικόνα του σ’ ολόκληρη την Αθήνα από αλαζονεία και μόνο. Ασε το ότι αυτού του είδους η προβολή παραπέμπει σε δύσοσμα καθεστώτα.
Ιδίως όταν τα επίχειρα καταβάλλονται από τα συνήθη υποζύγια. Κι εκεί που παρ’ ολίγον να αδικήσω τον Θε...Αλέξη, έλυσε την παρεξήγηση ο Ολάντ σε βιβλίο, στις σελίδες του οποίου εξομολογείται ότι του ’πε ο Πούτιν πως ο πρωθυπουργός μας τού ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία επειδή η ΤτΕ δεν διαθέτει τα απαιτούμενα πιεστήρια. Προφανώς είχε παραγγείλει και το χαρτί, η παρτίδα έφτασε καθυστερημένη και για να μη μουχλιάσει στις αποθήκες μετεβλήθη σε πληθωριστικά πόστερ. Φοβάμαι πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ μάς πάει τελικά σε εθνικό νόμισμα, θα ’χει και στις δυο όψεις τη φωτογραφία του αρχηγού του.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)