Μια καλή (και αριστερή) είδηση

ΟικονομίαH πολιτική της κυβέρνησης πείθει ότι ότι πάμε όλο και πιο κοντά στη δίκαιη κατανομή των βαρών |ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΥΡΩ - ΕΙΚΟΝΟΦΡΑΦΗΣΗ

Η είδηση είναι καλή και ασφαλώς αριστερή. Το efsyn.gr δημοσίευσε σήμερα ότι «στη συντριπτική τους πλειονότητα οι πολίτες ζητούν τόσο την πάταξη της φοροδιαφυγής όσο και τη μείωση της φορολογία, ενώ οι μισοί Έλληνες εκτιμούν ότι οι ιδιωτικοποιήσεις, όπως γίνονται σήμερα, δεν επιφέρουν ουσιαστικό αποτέλεσμα στα δημόσια έσοδα. Αυτό καταγράφει το «Οικονομικό Βαρόμετρο» της εταιρείας ALCO. που πραγματοποιήθηκε για το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών».
Οι πολίτες παρά τις απογοητεύσεις τους έχουν καταλάβει ότι μια από τις σοβαρότερες πηγές της ελληνικής κακοδαιμονίας -που δημιουργεί τις δημοσιονομικές κρίσεις, τη διαφθορά, τη φτώχεια και την κοινωνική ανισότητα - είναι η εκτεταμένη φοροδιαφυγή, η μαύρη εργασία και η παραοικονομία. Αν προσθέσουμε και την προκλητική φυγή των τραπεζικών καταθέσεων και άλλων, λίγο πολύ αφορολόγητων και άδηλων κεφαλαίων στο εξωτερικό, ύψους πολλών δεκάδων δισ. ευρώ, αντιλαμβανόμαστε ότι αν δεν υπάρξει δίκαιη κατανομή των βαρών και των εισοδημάτων και οπωσδήποτε αν δεν ανασυγκροτηθεί εκ θεμελίων ο παραγωγικός ιστός της χώρας, θα βυθιζόμαστε αδιάκοπα στην ταξική βαρβαρότητα της «ελεύθερης αγοράς» και της διαφθοράς. 
Με λίγα λόγια η πολιτική της κυβέρνησης πείθει ότι ότι πάμε όλο και πιο κοντά στη δίκαιη κατανομή των βαρών η οποία πολιτική θα ενισχύσει το ξεχαρβαλωμένο κοινωνικό κράτος, τους μισθούς και τις συντάξεις τα δημόσια έργα και θα μειώσει σταδιακά και κατά προτεραιότητα τους άδικα υψηλούς συντελεστές όπως λ.χ. τον ΦΠΑ στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης και θα αυξήσει τα επίπεδα των αφορολόγητων (αλλά κι αληθινών) εισοδημάτων κ.ο.κ.
Πολλοί, δυστυχώς ακόμα, στην Ελλάδα ταυτίζουν τη φοροδιαφυγή και την άρνηση εκπλήρωσης κάθε είδους υποχρέωσης προς το «σύστημα», αλλά και προς τους προσωπικούς δανειστές τους, (όχι, δηλαδή, όπως θα ήταν θεμιτό, μόνο τους σεσημασμένους ξένους και ντόπιους κερδοσκόπους), με τη αντίσταση στο «κεφαλικό χαράτσι» του «αυταρχικού ηγεμόνα», του «Τούρκου δυνάστη», του ιμπεριαλισμού, του κεφαλαίου κ.λ.π. Αυτή η ιδεοληψία που ιστορικά -μετά ίσως από τον Ρομπέν των Δασών-, είναι κατά βάση πολιτικά δεξιόστροφη, δημιουργεί μια ανελέητη καχυποψία, ένα δεξιό μηδενισμό και επομένως ένα πεδίο ανάρμοστων συμμαχιών ανάμεσα στον πραγματικά ταλαιπωρημένο «λαουτζίκο» και τους φραγκάτους. Πρόκειται για ένα έκτρωμα - παγίδα των λαϊκών τάξεων με τα ιδιοτελή προτάγματα των διεφθαρμένων μαυραγοριτών, των ραντιέρηδων, των καταφερτζήδων και αεριτζήδων παντός καιρού,  ανεξάρτητα από τη... φοροδοτική ικανότητα, την ταξική θέση, την προϊστορία και τη... μοίρα του καθενός.
Η Δεξιά διεθνώς μαζεύει αυτό το ετερόκλητο κίνημα διαταξικής διαμαρτυρίας κατά των φόρων, επιδιώκοντας να το εντάξει στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο της για: λιγότερους φόρους στο κεφάλαιο (και γενικώς), περισσότερη κερδοσκοπία των έξυπνων (και των αρίστων) «επενδυτών», σε συνδυασμό με περισσότερη παραδοσιακή βαρβαρότητα και εκμετάλλευση του κόσμου της εργασίας και των νέων.
Τα τρία πτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη που κατακρίθηκαν τόσο πολύ (καθώς όχι απλώς δεν μπορούσε να ξεχωρίσει τον Μοντεσκιέ από τον Ρουσό, αλλά παρασύρθηκε από τους «άριστους» συμβούλους του, ώστε να φτάσει να απαιτεί στη Βουλή μέτρα κατά της διαπλοκής που ήδη έχει ψηφίσει ο Βερναρδάκης), επισκίασαν μια πραγματικά αξιοσημείωτη φράση του. Είπε ότι στους άμεσους στόχους του είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, που ίσως σημαίνει ότι ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. δρομολογεί μια νέα κουλτούρα για την παράταξη του η οποία επί δεκαετίες χαϊδεύει τα αυτιά και νομοθετεί ενίοτε υπέρ της ταξικής φοροδιαφυγής. Δηλαδή μιας ορισμένης εκλογικής πελατείας στρωμάτων... που βγάζουν σπυράκια στην ιδέα «να πληρώνω τις υποχρεώσεις μου και να μην γλείφω δεξιά αριστερά κλέβοντας τα κορόιδα».  
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)