Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: Είσαι σκέτο παρακράτος



Σε ευχαριστούμε κρίση… πριν από λίγα χρόνια ούτε που θα φανταζόμασταν πως φαινομενικά φυσιολογικοί άνθρωποι γύρω μας, θα μπορούσαν να κρύβουν τόση μισανθρωπία, τόση κυνικότητα, τόση ανοησία… ένα μυαλό μπουκωμένο με ισολογισμούς, προπαγάνδα, μικρότητα και μίσος… πρώτα απ’ όλα για αυτό το τέρας που έχει γίνει ο εαυτός τους! Που να φαντάζονταν μικροί που διάβαζαν Αστερίξ, ότι θα μεγάλωναν και θα ήταν με τους Ρωμαίους…
*** Διαπλοκή, διαφθορά, μίζες, μη εξυπηρετούμενα δάνεια, υπέρογκα χρέη σε όποιον αναπνέει, σκάνδαλα που έχουν φεσώσει με αμέτρητα δισ. την οικονομία…! Ο ΣΥΡΙΖΑ σαφώς και δεν πρεσβεύει το νέο, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όμως μαζί με τους παραπόταμούς τους, είναι ότι πιο σάπιο και παλιό έχει επιδείξει αυτός ο τόπος… και σε επίπεδο κομμάτων και σε επίπεδο προσώπων! 
*** Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές μπορούν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει ένας σεισμός 9 ρίχτερ, την αυθαίρετη δόμηση…!
*** Ο Στουρνάρας παραδέχθηκε σε Επιτροπή της Βουλής ότι υπονόμευσε εν γνώσει του στο Μάριο Ντράγκι, την εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση και αντί οι σώγαμπροι της διαπλοκής και της Νέας Σημιτοκρατείας να κρυφτούν… πανηγυρίζουν!
*** Oύτε μία… τόσες είναι οι φορές που έχει ακουστεί από το στοματάκι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης η λέξη «λιτότητα«. Καμία εκατοστή, είναι οι φορές που έχει παπαγαλίσει τη διαστρεβλωμένη έννοια της «αριστείας«.
*** To πρόβλημα στη ΝΔ δεν είναι η διαπλεκόμενη ηγεσία της, αλλά το ότι ούτε καν αυτή η διαπλεκόμενη ηγεσία δεν είναι σε θέση να κάνει αντιπολίτευση αν δεν “σηκώσει” διαστρεβλωμένη είδηση η διαπλοκή!
*** Συνεχίζουμε βλέπω να συμπεριφερόμαστε σαν ο Άδωνις Γεωργιάδης να είναι απλά ένας ακραίος τηλε-υστερικός μαϊντανός και όχι αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στα παλιά τα χρόνια, θα τον είχαν κρύψει στη σοφίτα για να μην τους ντροπιάζει στους καλεσμένους… στη ΝΔ του έδωσαν και αξίωμα.
*** Και μιας και γίνεται αυτές τις μέρες το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ας έχουν στο νου τους οι σύντροφοι, ένα πράγμα. Ο κόσμος μπορεί να συγχωρέσει έναν διεφθαρμένο και χυδαίο απατεώνα από πολιτικό τζάκι… να τον κάνει ακόμα και πρωθυπουργό! Ποτέ όμως κάποιον που πίστεψε πραγματικά…
ΥΓ. 
Πέθανε πλήρης ημερών, ο σπουδαίος Ντάριο Φο. Μας άφησε όμως κληρονομιά που δε χρειάζεται να αποποιηθούμε… ευτυχώς ακόμα δεν έχει μπει φόρος για την καλλιέργεια του πνεύματος και της συνείδησης. Κείμενα, όπως το παρακάτω, από το θεατρικό «Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω», τα λες και «ευαγγέλια»:
Σ’ ένα καπιταλιστή δεν πρέπει ποτέ να λες: «αχ, σας παρακαλώ, θα μπορούσατε λιγάκι να μου κάνετε λίγο χώρο ν’ αναπνεύσω κι εγώ; θα μπορούσατε να είστε λίγο πιο καλός, με λίγη περισσότερη κατανόηση; Ας συμφωνήσουμε…» Όχι! Ο μόνος τρόπος για να μιλήσεις μαζί τους είναι να τους στριμώξεις στον καμπινέ, να τους χώσεις το κεφάλι μες στη λεκάνη και να τραβήξεις το καζανάκι.
Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο κόσμο, ίσως με λιγότερο φανταχτερές βιτρίνες, ίσως με λιγότερες λεωφόρους, αλλά με λιγότερες λιμουζίνες, με λιγότερους απατεώνες. Τους πραγματικούς απατεώνες, αυτούς τους μισάνθρωπους με τις χοντρές κοιλιές.
Κι έτσι θα ‘χαμε δικαιοσύνη…Να κτίζουμε σπίτια που να ανήκουν σε μας… να ζούμε μια ζωή που θά ‘ναι ολότελα δική μας. Να ζούμε σαν ολοκληρωμένοι άνθρωποι τέλος πάντων. Να ζούμε σ’ ένα κόσμο που η επιθυμία σου να γελάσεις, ξεσπά από μέσα σου σα γιορτή, η επιθυμία να παίξεις και να γιορτάσεις… κι επιτέλους να κάνεις μια δουλειά που να σ’ ευχαριστεί… σα κανονικοί άνθρωποι κι όχι σα ζώα που ζούνε και υπάρχουνε χωρίς χαρά και φαντασία. 
Ένας κόσμος που μπορεί κανείς να δει ξανά ότι υπάρχει ακόμη ένας ουρανός… τα λουλούδια που ανθίζουν… ότι ακόμα υπάρχει άνοιξη… και τα κορίτσια που γελούν και τραγουδούν. Κι όταν μια μέρα πεθάνεις, δε θα πεθάνεις σα γέρος, πεταμένος σα στημένη λεμονόκουπα, αλλά σαν άνθρωπος που έζησε ελεύθερος κι ευχαριστημένος μαζί με τους άλλους ανθρώπους…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ