Νίκος Μωραΐτης: Εσύ γιατί χαίρεσαι;


Τον καναλάρχη τον καταλαβαίνω. Έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει στο νομικό Φαρ Ουέστ μας. Αυτόν τον κακοπληρωμένο εργαζόμενο που έγινε γιουσουφάκι του καναλάρχη του δεν τον χωράει ο νους μου.
του Νίκου Μωραΐτη
 Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον καναλάρχη που χαίρεται.
Ξηλώθηκε για πρώτη φορά στη ζωή του και η… δικαιοσύνη τού επιστρέφει το παχυλό ποσό που αναγκάστηκε να δώσει.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα μεγαλοστελέχη των καναλιών, των διαφημιστικών, τους έχοντες που βλέπουν την πίτα να μεγαλώνει – και σκασίλα τους το νόμιμο και το παράνομο.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους Αδώνιδες, του Κυριάκους, τους Λοβέρδους και τους Βενιζέλους που πανηγυρίζουν – αυτοί ήταν πάντα φανατικοί της πιο μεγάλης διαπλοκής. Αυτή τους εξέλεξε, αυτή τους τάισε, εκεί είναι το σπίτι τους.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ευτυχισμενους από χθες μεγαλοδημοσιογράφους της διαπλοκής. Έτσι ανδρώθηκαν, έτσι έγιναν «κάποιοι», έτσι πήραν κομματικά δωράκια και πληροφορίες για τις μετοχές του χρηματιστηρίου, αυτός είναι ο ζωτικός τους χώρος.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το μειδίαμα των δικαστών. Εδώ και χρόνια βγάζουν νόμιμο το άδικο και παράνομο το δίκαιο, από τα μνημόνια και το PSI μέχρι το μαύρο στη δημόσια τηλεόραση μιας χώρας. Και όταν τα κράτος τρέχει και τους πηγαίνει λίστες οφειλετών, φοροφυγάδων, μαύρων λογαριασμών, εκείνοι χρονοτριβούν. Ποιος περίμενε τη χθεσινή απόφαση για να καταλάβει ότι η δικαστική εξουσία αποτελεί τον εκτελεστικο βραχίονα ενός δεξιού παρακράτους που δίνει τα ρέστα του;
Η Αριστερά στην κυβέρνηση, το δεξιό παρακράτος στην εξουσία – αλλά τα ξέρουμε όλα αυτά. Γνωστά και πάγια.
Εκείνοι που πραγματικά με αφήνουν άναυδο, εκείνοι που πραγματικά αποτελούν ένα νέο δείγμα ηθικής διαφθοράς, είναι κάτι παιδάκια που δουλεύουν στα κανάλια, με μισθούς πείνας που τους οφείλονται εδώ και μήνες, τα οποία πανηγυρίζουν από χθες.
Υπάλληλοι του πεντακοσάρικου, μιλούν για «αποκατάσταση της δημοκρατίας», για «χούντα Παππά» και για «δικαιοσύνη», ανιστόρητοι, βυθισμένοι στην άγνοια του τηλεπεριβάλλοντος στο οποίο μεταφέρουν καφέδες ή έγγραφα.
Τον καναλάρχη τον καταλαβαίνω. Έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει στο νομικό Φαρ Ουέστ μας. Αυτόν τον κακοπληρωμένο εργαζόμενο που έγινε γιουσουφάκι του καναλάρχη του, λες και έχουν τα ίδια συμφέροντα και το ίδιο μερτικό στον ήλιο, δεν τον χωράει ο νους μου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ