Τι είπαν Τσίπρας - Τραμπ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο γραφείο τουEUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
«Θερμός υποστηρικτής της Ελλάδας και του ελληνικού λαού» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα. Η Αθήνα κάλεσε την Τρίτη την πλευρά του μελλοντικού προέδρου των ΗΠΑ για τα τυπικά συγχαρητήρια και οι συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ κάλεσαν το Μαξίμου ζητώντας να συνομιλήσει ο ίδιος με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Η συνομιλία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κράτησε 20 λεπτά, με τον Τραμπ να δηλώνει ότι παρακολουθεί «τις μάχες της κυβέρνησης» Τσίπρα και συμπλήρωσε πως «κάνετε καταπληκτική δουλειά».
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το μεταναστευτικό και η οικονομία, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε ότι παρακολούθησε την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα. «Πήγε πολύ καλά η επίσκεψή του εκεί» είπε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Χαρακτήρισε τους Έλληνες «καταπληκτικό λαό», ενώ στην επισήμανση του Αλέξη Τσίπρα για τους ελληνοαμερικάνους στο επιτελείο Τραμπ, ο νέος Αμερικάνος πρόεδρος είπε: «Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνομερικάνων με ψήφισαν».
Το τηλεφώνημα ολοκληρώθηκε με τον Τραμπ να δηλώνει την πρόθεσή του να μιλήσει ξανά με τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί όχι και από κοντά.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ