Νίκος Μωραΐτης: #ΔενΕισαιοΠρωθυπουργόςΜου.


























Ξεχύθηκαν οι καλικάντζαροι του διαδικτύου με το hashtag #ΔενΕισαιοΠρωθυπουργόςΜου. Γιατί ο πρωθυπουργός τους φοράει γραβάτα, πήγε Κολλέγιο, διορίστηκε από τον μπαμπά και ανήκει στην πιο κρατικοδίαιτη οικογένεια του τόπου.
του Νίκου Μωραΐτη

#ΔενΕισαιοΠρωθυπουργόςΜου. Το νέο μεγαλειώδες hashtag της «φωνής της λογικής», των μουρουτοειδών, των τρωκτικών του διαδικτύου.
Διότι τι άλλο να πουν για την επίσκεψη Ομπάμα; Πώς αλλιώς να αντιπαρέλθουν τις συνεχείς αναφορές του αμερικανού Προέδρου στην ανάγκη μείωσης του χρέους, πώς αλλιώς να καταπιούν μία περιοδεία που ξεκίνησε με το «Η λιτότητα δεν είναι λύση» για να κλείσει με το «συγχαρητήρια Αλέξη»;
Πώς να αντιδράσει το σκοταδιστικό εκείνο κομμάτι της πολιτικής που ΚΑΙ λιτότητα θέλει, ΚΑΙ μείωση του χρέους δεν θέλει ΚΑΙ στη γωνία μπήκε με την επίσκεψη Ομπάμα;
Κάποιοι ασύντακτοι δεξιούληδες άρχισαν τις προσευχές στο διαδίκτυο: «Κράτα γερά Σόιμπλε!». Είναι το «Γερά Γερούν και ΔΑΠ – ΝΔΦΚ» στη νέα του, εξίσου καταγέλαστη, εκδοχή.
Η συντεταγμένη αντίδραση ήρθε όταν οι καλικάντζαροι πήραν το #YouAreNotMyPresident που διαμορφώθηκε εναντίον του Τραμπ και το μετέφρασαν σε #ΔενΕισαιοΠρωθυπουργόςΜου.
Προσβεβλημένες παρθένες από την έλλειψη γραβάτας, την παρουσία του ενικού, το σώμα που έγειρε. Από πού να κρατηθούν; Από το φαίνεσθαι, για άλλη μια φορά. Και έχουν δίκιο:
#ΔενΕισαιοΠρωθυπουργόςΜου. Γιατί ο πρωθυπουργός τους δεν καλεί Ομπάμα, δεν συγκαλεί συνόδους του Νότου, δεν παίρνει πρωτοβουλίες. Ο πρωθυπουργός της καρδιάς τους πηγαίνει υπάκουα Βερολίνο – Αθήνα και δεν δημιουργεί προβλήματα.
#ΔενΕισαιοΠρωθυπουργόςΜου, γιατί ο πρωθυπουργός τους έχει τρία πτυχία και μπερδεύει τον Μοντεσκιέ με τον Ρουσσώ.
#ΔενΕισαιοΠρωθυπουργόςΜου, γιατί ο πρωθυπουργός τους δεν θεωρεί μείζον ζήτημα τη μείωση του χρέους.
#ΔενΕισαιοΠρωθυπουργόςΜου, γιατί ο πρωθυπουργός τους διορίζει αντιπρόεδρο Άδωνι, ξεπλένει Παπασταύρου και προσεύχεται στους καναλάρχες.
#ΔενΕισαιοΠρωθυπουργόςΜου, γιατί ο πρωθυπουργός τους συνομιλεί μόνο με τηλεφωνικό κέντρο SIEMENS.
#ΔενΕισαιοΠρωθυπουργόςΜου, γιατί ο πρωθυπουργός τους φοράει γραβάτα, πήγε Κολλέγιο, διορίστηκε από τον μπαμπά και ανήκει στην πιο κρατικοδίαιτη οικογένεια του τόπου.
#ΔενΕισαιοΠρωθυπουργόςΜου, γιατί ο πρωθυπουργός τους ζει στα πιο τρελά, νεοφιλελεύθερα όνειρά τους – και εκεί να παραμείνει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ