Εθνική γραμμή για το χρέος

Πανελλαδική έρευνα της εταιρείας ALCO για την «ΕΦ.ΣΥΝ.»

Να συνταχθούν τα κόμματα σε μια κοινή εθνική γραμμή στο θέμα της ρύθμισης του χρέους ζητεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με πανελλαδικήέρευνα της εταιρείας ALCO που έγινε στο διάστημα 18-20 Νοεμβρίου 2016 για λογαριασμό της «Εφ.Συν.».
Συγκεκριμένα, στο σχετικό ερώτημα υπέρ της εθνικής γραμμής τάσσεται το 83% των ερωτηθέντων, το 10% κατά, ενώ το 7% επιλέγει την απάντηση «Δεν ξέρω- Δεν απαντώ». Επίσης το 86% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το χρέος πρέπει να απομειωθεί, ενώ μόνο το 6% θεωρεί πως είναι βιώσιμο.
Σημαντικά είναι τα ευρήματα της έρευνας αναφορικά με τις συλλογικές συμβάσεις και το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του «κόφτη». Αναλυτικότερα, το 59% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, ενώ διαφωνεί μόλις το 15%. Για τον «κόφτη», το 45% των ερωτηθέντων πιστεύει πως δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί με βάση τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία το πρώτο δεκάμηνο του έτους. Την αντίθετη γνώμη έχει το 34%.

Θετική η επίσκεψη Ομπάμα

Στην έρευνα περιέχονται επίσης ενδιαφέροντα ευρήματα με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη στη χώρα μας του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Για τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ το 53% των ερωτηθέντων έχει θετική γνώμη και αρνητική το 12%. Για το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους το 42% πιστεύει πως η επίσκεψη Ομπάμα δεν βοήθησε την ελληνική πλευρά, ενώ αντίθετη γνώμη έχει το 40%.
Επίσης το 90% των ερωτηθέντων πιστεύει πως είναι σωστή η άποψη του Μπ. Ομπάμα ότι η λιτότητα δεν φέρνει ευημερία. Τέλος, το 52% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι τοποθετήσεις του Αμερικανού προέδρου βοηθούν την ελληνική πλευρά στο προσφυγικό και στο κυπριακό ζήτημα.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ: alco, μέλος ΣΕΔΕΑ (αρ. μητρώου ΕΣΡ 12) ΕΝΤΟΛΕΑΣ: «Η Εφημερίδα των Συντακτών» ΤΥΠΟΣ: Ποσοτική (τηλεφωνικές συνεντεύξεις χωρίς χρήση κάλπης)ΔΕΙΓΜΑ: 1.000 άτομα, ηλικίας 18+ ετών, σε ολόκληρη την Ελλάδα ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ:Tυχαία, στρωματοποιημένη ΣΤΑΘΜΙΣΕΙΣ: φύλο, ηλικία, εκλογές Σεπτ. 2015ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ: +/- 3,1% σε διάστημα βεβαιότητας 96% ΧΡΟΝΟΣ: 18 – 20 Νοεμβρίου 2016 Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με βάση τους κώδικες δεοντολογίας της ESOMAR και Επαγγελματικής Πρακτικής του ΣΕΔΕΑ
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ