Λευκός Οίκος: Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα ζητήσει ο Ομπάμα


Κατά την ενημέρωση του Λευκού Οίκου, σήμερα, αποσαφηνίστηκαν πλήρως οι προθέσεις του προέδρου των ΗΠΑ σχετικά με το ελληνικό χρέος και τη σημασία της επίσκεψής του στην Ελλάδα, την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα λοιπόν με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτή συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου, ο Μπαράκ Ομπάμα ήθελε εδώ και χρόνια να επισκεφθεί την Ελλάδα, αναγνωρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού και με την επίσκεψή του επιθυμεί να στείλει ένα μήνυμα στήριξης.
Κατά την επίσκεψή του, ο Ομπάμα πρόκειται να ζητήσει διευθέτηση του χρέους και να υποστηρίξει τη θέση του ΔΝΤ ως προς την ανάγκη ελάφρυνσής του, χαρακτηρίζοντας το θέμα αυτό απολύτως κρίσιμο για την επιστροφή της βιωσιμότητας στην ελληνική οικονομία. Στο σημείο αυτό εξάλλου, ο κ. Μπ.Ρόουντς εμφανίστηκε σίγουρος για την επιτυχία των ελληνικών προσπαθειών, υπό δύο όρους:
Τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων αφενός, τη συμφωνία των θεσμών για διευθέτηση του ελληνικού χρέους αφετέρου.
«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες αυτές έως ότου Πρόεδρος φύγει από τη θέση του», υποσχέθηκε επίσης ο στενός συνεργάτης του.
Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να εξάρει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις ενώ θα ζητήσει επιτάχυνσή τους.
Από την Αθήνα τέλος, ο Πρόεδρος Ομπάμα θα εκφωνήσει την αποχαιρετιστήρια ομιλία του (εκτός αμερικανικής επικράτειας). Σύμφωνα με τον κ. Μπ. Ρόουντς, η ομιλία αυτή θα εστιασθεί στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων σε Ελλάδα, Ευρώπη και κόσμο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ