Επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία - τι εξετάζουν οι Αρχές


Επίθεση με χειροβομβίδα, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, σημειώθηκε στις 4:45 τα ξημερώματα στη γαλλική πρεσβεία στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας 7, στην Αθήνα.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Aστυνομία, δύο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέταξαν τη χειροβομβίδα περνώντας μπροστά από την πρεσβεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες της επίθεσης είχαν κρυφτεί στο πλάι διερχόμενου αστικού λεωφορείου με τη μοτοσυκλέτα τους. Έτσι κατάφεραν να μην γίνουν αντιληπτοί από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στο προαύλιο της Βουλής.
Η χειροβομβίδα εξερράγη στην είσοδο, σε απόσταση 3-4 μέτρων από τη σκοπιά όπου βρισκόταν ο αστυνομικός φρουρός, ο οποίος δέχθηκε θραύσματα στο πόδι και διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Στη συνέχεια οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή. Κλειστή για ώρες παρέμεινε η Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα, από την οδό Σέκερη μέχρι τη λεωφόρο Αμαλίας, και η οδός Ακαδημίας από την οδό Κανάρη μέχρι τη Βασ. Σοφίας. Λίγο μετά τις 9:00 δόθηκαν κανονικά στην κυκλοφορία.
Εν τω μεταξύ λίγες ώρες μετά βρέθηκε μοτοσικλέτα στην περιοχή των Εξαρχείων, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος η οποία, όπως διαπιστώθηκε, είναι κλεμμένη και ερευνάται αν πρόκειται για τη μοτοσικλέτα των δραστών. Οι δράστες πάντως αναζητούνται και οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συλλέγουν και μελετούν τα βίντεο από τις κάμερες της περιοχής, οι οποίες πιθανότατα έχουν καταγράψει τους δράστες. Από τα θραύσματα που περισυνελέγησαν διαπιστώθηκε ότι η χειροβομβίδα είναι αμυντικού τύπου και εξερράγη σε απόσταση περίπου τριών μέτρων από την αλεξίσφαιρη σκοπιά.
Πάντως, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση προσπαθώντας να ερμηνεύσουν το χτύπημα των δύο ανδρών που πέταξαν τη χειροβομβίδα συμπεραίνουν σύμφωνα με πληροφορίες ότι πρόκειται περισσότερο για χτύπημα εντυπωσιασμού με στόχο των τρομοκρατών να δείξουν ότι μπορούν να χτυπήσουν σε οποιοδήποτε σημείο της Αθήνας ακόμα και «κάτω από τη μύτη των Αρχών». «Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση στην Πρεσβεία της Γαλλικής Δημοκρατίας και εκφράζει τη συμπαράστασή της στον ειδικό φρουρό που τραυματίστηκε από την επίθεση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ