Νίκος Μωραΐτης: Οι Τραμπ-ούκοι του διαδικτύου
























Εξισώνουν ό,τι αδυνατούν να αντιληφθούν: Τραμπ, Λεπέν, Ερντογάν, Τσίπρα, Brexit, Πούτιν – όλα ένα για τους νεοφιλελεύθερους προπαγανδιστές των social media.
του Νίκου Μωραΐτη
 Βγήκαν πάλι τα ερπετά των social media, μετά την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.
Δεν κοιτούν τη χαρά του αντιπροέδρου του κόμματος της μίζας. Δεν κοιτούν τα ακροδεξιά στελέχη που με το ζόρι μαζεύονται να μην εκδηλώσουν τα φιλο-τραμπ-ικά τους αισθήματα.
Οι Τραμπου(μπού)κοι υποδύονται πάλι τις «φωνές της λογικής», που… πολύ στεναχωρήθηκαν από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και απορούν: «Ως πότε θα συνεχιστεί αυτό; Τσίπρας, δημοψήφισμα, Brexit και τώρα Τραμπ».
Τα στρατιωτάκια του νεοφιλελευθερισμού φόρεσαν το παγκόσμιό τους προσωπείο και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το λαϊκισμό, προχωρώντας στην πιο λαϊκιστική ταύτιση: Αυτή του Τραμπ με τον Τσίπρα.
Συγκρίνουν έναν ομοφοβικό μισογύνη με τον άνθρωπο που έφερε στην Ελλάδα το σύμφωνο συμβίωσης.
Συγκρίνουν έναν ξενόφοβο εθνικιστή με τον άνθρωπο που έδωσε ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και δεν είχαν πατρίδα.
Συγκρίνουν τον πολυεκατομμυριούχο του συστήματος με τον πρώτο έλληνα πρωθυπουργό που δεν κατάγεται από «τζάκι».
Συγκρίνουν τους ηλικιωμένους, φοβικούς πιστολέρο – ψηφοφόρους του Τραμπ με τη νέα γενιά που έδωσε τη νίκη στον Τσίπρα.
Γατζωμένοι στη μισαλλοδοξία τους, δεν μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει, αδυνατούν να διαβάσουν το νέο παγκόσμιο αντισυστημικό τσουνάμι, κι έτσι βάζουν ό,τι δεν κατανοούν στο ίδιο τσουβάλι: Τραμπ, Λεπέν, Πούτιν, Τσίπρα, Ερντογάν, Brexit – όλα ένα.
Το χειρότερο είναι πως αδυνατούν πρώτα απ’ όλα να δουν το πρόσωπό τους στον καθρέφτη. Αν ποτέ το καταφέρουν, θα είναι μεγάλο το σοκ. Γιατί οι ίδιοι δεν είναι τίποτε άλλο παρά αντίτυπα του Τραμπισμού που δήθεν απεχθάνονται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ