Εκατομμύρια παιδιά εγκαταλείπουν το σχολείο για να δουλέψουν

παιδί, εργασίαdreamstime
Μία πολύ ανησυχητική κατάσταση για τον παγκόσμιο παιδικό πληθυσμό έφερε στο προσκήνιο μία έκθεση που δημοσίευσε η Unicef. Σύμφωνα με αυτήν, σχεδόν το ένα τρίτο των παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες αναγκάζονται να μην πηγαίνουν σχολείο διότι πρέπει να εργάζονται.
Παγκοσμίως, περίπου 59 εκατομμύρια παιδιά δεν πηγαίνουν στο πρωτοβάθμιο σχολείο, υπογραμμίζει η έκθεση που βασίστηκε σε ένα δείγμα 6.200 παιδιών ηλικίας 10 ως 12 ετών, και η οποία δημοσιεύθηκε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού (στις 20 Νοεμβρίου), με στόχο την προώθηση της Διεθνούς Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού του ΟΗΕ.
Επίσης η έκθεση κατέγραψε ότι: 
 Το υψηλότερο ποσοστό απουσιών μεταξύ των 41 χωρών που συμπεριλήφθηκαν στην 
έρευνα καταγράφηκε στο Αφγανιστάν, όπου εννέα στα δέκα παιδιά ανέφεραν ότι πρέπει να δουλεύουν και δεν μπορούν να πηγαίνουν σχολείο.
 Σχεδόν το ένα τρίτο των παιδιών ανέφερε ότι δεν είναι πάντοτε ασφαλές να πηγαίνει στο σχολείο. Ο κίνδυνος είναι υψηλότερος στη Μπουρκίνα Φάσο, όπου το 1 στα 5 παιδιά είπε ότι δεν είναι ποτέ ασφαλές να πηγαίνει σχολείο.
Όλα αυτά, ενώ μόλις πέρυσι οι χώρες-μέλη του ΟΗΕ υιοθέτησαν τον στόχο ώς το 2030 όλα τα παιδιά να είναι σε θέση να ολοκληρώνουν τη δωρεάν πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ