Πρώτο τετ-α-τετ Αχτσιόγλου – Θεσμών


Έφη ΑχτσιόγλουΙσχυρή αντίθεση του υπουργείου Εργασίας σε οποιαδήποτε αλλαγή του ορίου των ομαδικών απολύσεων |EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Έφης Αχτσιόγλου με τους εκπροσώπους των δανειστών, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας παρουσίασε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για τα εργασιακά και υποστήριξε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα, με στόχο να αποκτήσουν ουσιαστικό περιεχόμενο οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, εκφράστηκε ισχυρή αντίθεση του υπουργείου Εργασίας σε οποιαδήποτε αλλαγή του ορίου των ομαδικών απολύσεων.
Το υπουργείο Εργασίας υποστήριξε τεκμηριωμένα ότι το ελληνικό δίκαιο είναι πλήρως συμβατό με το ενωσιακό σε σχέση με τις ομαδικές απολύσεις.
Την Τετάρτη, η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Το υπερταμείο στην ατζέντα

Σε καλό κλίμα η εναρκτήρια συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Οικονομίας και Ενέργειας με τους εκπροσώπους των θεσμών, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της δεύτερης αξιολόγησης.
Στη συνάντηση συζητήθηκε το πρόγραμμα και η ατζέντα των συναντήσεων για το επόμενο διάστημα, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος.
Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
Σε δήλωσή του μετά από την πρώτη συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών, ο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, χαρακτήρισε πιεσμένο αλλά ρεαλιστικό το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων.
Σχετικά με το υπερταμείο, συζητήθηκε η πρόοδος που έχει σημειωθεί ως προς τα θέματα της διαμόρφωσης του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας καθώς και της διαδικασίας σύστασης και στελέχωσης του διοικητικού συμβουλίου της.
Όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου, στόχος, βάσει των συμφωνηθέντων, είναι τα θέματα αυτά να έχουν κλείσει έως το τέλος του έτους.

Διαπραγματεύσεις πριν το EuroWorking Group

Κυβέρνηση και εκπρόσωποι των δανειστών έχουν μπροστά τους περίπου μία εβδομάδα προκειμένου να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο καθώς στις 28 Νοεμβρίου συνεδριάζει το EuroWorking Group.
Ακολουθεί το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου όπου αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για τη διευθέτηση του χρέους και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Νέες συναντήσεις

Το πρόγραμμα των συναντήσεων με τους θεσμούς την Τετάρτη (16 Νοεμβρίου 2016) διαμορφώνεται ως εξής:
  • 15:30-16:30 Θέματα του υπουργείου Υγείας
  • 17:00-19:00 Χρηματοπιστωτικά                                                                                             Πηγή  www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ