Έσβησε τη «φωτιά» ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ

Γερούν ΝτάισελμλπουμΓερούν Ντάισελμλπουμ | AP Photo/Bundas Engler


Τη… φωτιά που πήγε να ανάψει φρόντισαν να σβήσουν αμέσως κυβερνητικά στελέχη με το προφανές για όσους ασχολούνται με τα θέματα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ότι δηλαδή οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα έχουν κλείσει με την πρώτη αξιολόγηση.
«Το ασφαλιστικό έχει κλείσει με την πρώτη αξιολόγηση και αυτό που γίνεται τώρα είναι ο έλεγχος της εφαρμογής του νόμου και η λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης» καθώς εκκρεμεί η έκδοση σειράς αποφάσεων και εγκυκλίων, και αυτό είναι το αντικείμενο της β' αξιολόγησης, ήταν η ρητή δήλωση του υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κατρούγκαλου.
«Όλα τα υπόλοιπα ανάγονται στο γενικευμένο κλίμα παραπληροφόρησης των ημερών», υπογράμμιζε επίσης ο κ. Κατρούγκαλος αποδίδοντας το θέμα που δημιουργήθηκε σε προσπάθεια αποδόμησης της κυβέρνησης από συγκεκριμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Τις δηλώσεις Κατρούγκαλου επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ, Μισέλ Ρέινς, διευκρινίζοντας ότι η αναφορά στο έγγραφο σε «μέτρα για το ασφαλιστικό» δεν έχει να κάνει με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, αλλά με θέματα όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ