Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η δήλωση του Αμερικανού Προέδρου για μείωση του χρέους


Πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ έγινε η δήλωση Ομπάμα στην Αθήνα για το χρέος και την ανάγκη τερματισμού της λιτότητας.
Οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν και στο μέλλον την Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση. Μια δυνατή Ευρώπη είναι σημαντική και για την Ευρώπη και για τον κόσμο, γράφει στην ηλεκτρονική σελίδα της σελίδα η Frαnkfurter Allgemeine Zeitung.
Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συμπαρίστανται στην Ελλάδα, στις προσπάθειες τις οποίες καταβάλλει για να ξεπεράσει την βαθιά οικονομική κρίση, είπε ο αποχωρών Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο στην Αθήνα, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «»Πιστεύουμε ότι μια ισχυρή, ενωμένη και ευημερούσα Ευρώπη είναι κάτι θετικό όχι μόνο για την ίδια αλλά και για τον κόσμο και τις ΗΠΑ», είπε ο Ομπάμα. Αυτό θα το πει σε όλους τους συνομιλητές του κατά το τελευταίο του ταξίδι στην Ευρώπη».
Εκτός τούτου, ο Ομπάμα ζήτησε την ελάφρυνση του τεράστιου ελληνικού χρέους,επισημαίνει η FAZ. «Κατά τη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Ομπάμα τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει προόδους στον αγώνα της κατά της οικονομικής κρίσης. «Η ελπίδα μου είναι ότι πάνω σε αυτήν την πρόοδο μπορούμε να οικοδομήσουμε», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος. «Η ελάφρυνση του χρέους και άλλες στρατηγικές είναι αναγκαίες ώστε να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό σε αυτήν την μεταβατική φάση»».
Πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Λα Ρεπούμπλικα» είναι σήμερα η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Αθήνα.
Η ιταλική εφημερίδα αναφέρεται με έμφαση στη φράση του κ. Ομπάμα ότι «η λιτότητα, από μόνη της, δεν φέρνει ευημερία» και ότι «μία ισχυρή, ενωμένη Ευρώπη, η οποία ευημερεί αποτελεί κάτι το θετικό για τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Τέλος, στο άρθρο του Ιταλού απεσταλμένου στην Αθήνα, Έττορε Λιβίνι, τονίζεται ότι ο κ. Ομπάμα εξέφρασε μεγάλη εκτίμηση για την ελληνική, ανθρώπινη στάση στο προσφυγικό και θέλησε να υπενθυμίσει ότι η Προεδρία του είχε πάντα ως στόχο την στήριξη της ανάπτυξης και της αισιοδοξίας, «παραμένοντας στο πλευρό του ελληνικού λαού».
Στο ίδιο μήκος κύματος και όλος ο ισπανικός Τύπος που έχει ως πρώτο θέμα την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα με  βασική επισήμανση την απομείωση του ελληνικού χρέους αλλά και τα συγχαρητήριά του στους Έλληνες.


















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)