Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Κοινή πεποίθηση Ελλάδος – Ρωσίας η συνέχιση των στενών σχέσεων συνεργασίας (βiντεo)Η διατήρηση της στενής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος – Ρωσίας απασχόλησε τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, στο Μαξίμου.
Τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υποδέχθηκαν στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης.
Ο κ. Λαβρόφ μετέφερε στον Αλέξη Τσίπρα τις θερμές ευχές από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, επισημαίνοντας ότι μέσω του διαλόγου και της συνεργασίας«συμβάλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη των παραδοσιακών σχέσεων».
Ο κ. Λαβρόφ μίλησε για καλές προοπτικές συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας ενώ όπως γνωστοποίησε θα συζητηθούν τρόποι επίλυσης των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.
Υπογράμμισε παράλληλα ότι η ρωσική πλευρά είναι «προσηλωμένη στις απαραίτητες αρχές του Κυπριακού και είναι κατά των επεμβάσεων στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων».
Τον Ρώσο  υπουργό καλωσόρισε στην Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας θέτοντας εκ νέου το ζήτημα ειρήνευσης στη Συρία ενώ έκανε λόγο για ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού μιλώντας εκ νέου για στρατεύματα κατοχής στο νησί.
          

Πηγή www.altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου