Έτσι στήνεται η «φάμπρικα» των κατασκευασμένων ειδήσεων και της προπαγάνδας (βiντεo)


Η διαστρέβλωση ή ακόμα και το εξολοκλήρου στήσιμο ψευδών ειδήσεων από τα κανάλια της διαπλοκής, δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Στο βίντεο που ακολουθεί, βλέπουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Στην ειδησεογραφική εκπομπή «Επίκαιρα» της Φαίης Μαυραγάνη στο κανάλι «Ε», παρουσιάζονται σε πίνακες και καρτέλες (έτσι ώστε να μην μπορεί να το αμφισβητήσει ο μέσος τηλεθεατής), 15 μέτρα περικοπών (που έχει προτείνει η Παγκόσμια Τράπεζα), κυρίως προνοιακών επιδομάτων, και παρουσιάζονται ως ψηφισμένες από την κυβέρνηση, περικοπές.
Ο υφυπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, παρενέβη αμέσως μετά την πλαστή είδηση που «αποκάλυψε» το κανάλι «Ε» και κατηγόρησε τη δημοσιογράφο για γκεμπελισμόξεσκεπάζοντας ένα προς ένα τα ψέματά που παρουσιάστηκαν ως είδηση.
Οπως θα ακούσετε στο βίντεο στο πρώτο μέρος το κανάλι μετέδωσε ότι οι 15 περικοπές είναι ψηφισμένες ενώ μετά την παρέμβαση του κ. Πολάκη, παραδέχθηκε ότι είναι «προτάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας».
Στη συνέχεια η κ. Μαυραγάνη απευθύνεται (για βοήθεια) στον οικονομικό συντάκτη του σταθμού, Κωστή Πλιάτσο ο οποίος αντί να την ξελασπώσει επιβεβαιώνει ότι πρόκειται όντως για πρόταση της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Παρόλα αυτά η δημοσιογράφος εξακολουθεί να επιμένει ότι είχε δίκιο.
Τελικά ο αν. υπουργός Υγείας κατόρθωσε να εξηγήσει πως: «Η διαφωνία με τους θεσμούς είναι ότι δεν πιστεύουν ότι έχουν εξοικονομήσει τα 740 εκ. για το επίδομα αλληλεγγύης. Το ίδιο και χειρότερο είναι όταν λέτε ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν παίρνει χρήματα, αλλά πηγαίνουν όλα για το χρέος. Αντίθετα ο ΕΟΠΥΥ για πρώτη φορά έχει χρηματοδοτήσει πάνω από 340 εκ. ευρώ τα νοσοκομεία και μέχρι το Δεκέμβρη θα είναι πάνω από 550 εκ.»
Είδατε λοιπόν πόσο εύκολα παρουσιάζεται το καραμπινάτο ψέμα ως… ενημέρωση;
              
Πηγή www.altsantiri.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ