Συνετρίβη ρωσικό αεροσκάφος με 92 επιβάτες στη Μαύρη Θάλασσα-Καμία ένδειξη για επιζώντες


17:00 updated: Ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας Μαξίμ Σοκόλοφ έφτασε στοΣότσι, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της επιτροπής που έχει αναλάβει να διερευνήσει τη συντριβή.
Στον Σοκόλοφ έχει ανατεθεί η προεδρία της επιτροπής που συγκροτήθηκε κατόπιν εντολής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε ότι με βάση τις πρώτες ενδείξεις, το δυστύχημα ενδέχεται να οφείλεται σε τεχνική βλάβη ή σε λάθος του κυβερνήτη.
16:10 updated: Στη Μόσχα, έξω από το θέατρο του συγκροτήματος «Αλεξάντροφ» δεκάδες άνθρωποι εναποθέτουν λουλούδια στη μνήμη των 63 καλλιτεχνώνχορευτών που ήταν ανάμεσα στους επιβάτες του μοιραίου αεροσκάφους.
Ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του Συμβουλίου Ομοσπονδίας της Ρωσίας, Βίκτορ Όζεροφ, αναφερόμενος στα πιθανά αίτια του δυτυχήματος αποκλείει πλήρως την εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας.
«Το αεροσκάφος ήταν του υπουργείου Άμυνας, ο εναέριος χώρος ρωσικός, εδώ δεν υπάρχει καμιά περίπτωση για τρομοκρατική επίθεση. Μετά την απογείωση το αεροσκάφος έπρεπε να εκτελέσει αναστροφή στον αέρα, πάνω απο τη θάλασσα. Ίσως να μην κατάφερε να μπει στην τροχιά που έπρεπε», εξηγεί ο Όζεροφ .
15:55 updated: Ημέρα εθνικού πένθους κήρυξε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν την 26η Δεκεμβρίου, στη μνήμη των θυμάτων της συντριβής του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα. «Αύριο θα είναι ημέρα εθνικού πένθους», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.
12:30 updated:  Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιζώντες» στο σημείο όπου συνετρίβη το στρατιωτικό αεροσκάφος Tu-154, στη Μαύρη Θάλασσα. «Η περιοχή της συντριβής του Tu-154 έχει καθοριστεί. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιζώντες» ανέφερε συγκεκριμένα το υπουργείο Άμυνας, σημειώνοντας ότι επτά σοροί έχουν βρεθεί στο σημείο της συντριβής.
Ο κυβερνήτης του στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154 που συνετρίβη σήμερα στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στο Σότσι ήταν πολύ έμπειρος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πιλότος Ρόμαν Βολκόφ είχε περισσότερες από 3.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.
Το αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί το 1983 και η τελευταία τεχνική συντήρησή του έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο.
10:17 updated:  Ένα πρώτο πτώμα βρέθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, μετέδωσαν το ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. «Το πτώμα ενός ανθρώπου που σκοτώθηκε στη συντριβή του Τουπόλεφ-154 βρέθηκε σε απόσταση έξι χλμ. από την παραλία του Σότσι«, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ.
Συντρίμμια του ρωσικού αεροσκάφους ΤU-154, στο οποίο επέβαιναν 91 άνθρωποικαι το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ σήμερα το πρωί μετά την απογείωσή του,βρέθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, τύπου Τουπόλεφ (ΤU-154), στο οποίο επέβαιναν 91 άτομα, συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Τα ίχνη του αεροσκάφους είχαν χαθεί από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του από το θέρετρο Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι συντρίμμια του αεροπλάνου βρέθηκαν «σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τα παράλια της πόλης Σότσι, σε βάθος 50 έως 70 μέτρων».
Ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τις υπηρεσίες διάσωσης, μετέδωσαν νωρίτερα ότι μια ομάδα διάσωσης εντόπισε το πιθανό σημείο της συντριβής στη θάλασσα του Σότσι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αεροπλάνο πιθανόν συνετρίβη στη διάρκεια της ανόδου του και είναι απίθανο να υπάρχουν επιζώντες. Όπως ανέφεραν οι αρμόδιες αρχές, το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στο αεροπλάνο επέβαιναν Ρώσοι στρατιώτες και καλλιτέχνες μουσικού συγκροτήματος που μετέβαιναν στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Λαττάκειας για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τις δυνάμεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία. Εννέα Ρώσοι δημοσιογράφοι επέβαιναν επίσης στο αεροπλάνο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ