Χιλιάδες απολύσεις, η «θεραπεία» για χρέος και εξοικονόμηση δαπανών για τον Αυγενάκη

Tο «φάρμακο» της ΝΔ για το χρέος της χώρας, καθώς και για την εξοικονόμηση 1,5 δισ. ευρώ

Μπορεί το τελευταίο διάστημα τα στελέχη της ΝΔ να αποφεύγουν τη λέξη «απολύσεις» σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, ωστόσο σε συζητήσεις σε κομματικό ακροατήριο σχετικά με τη «θεραπεία» που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα για να «σωθεί», η εν λόγω λέξη μετατρέπεται σε «συνταγή για την επιτυχία».
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από δημοσίευμα του candianews.gr, το οποίο αποκαλύπτει ποιο είναι το φαρμάκι «φάρμακο» της ΝΔ για το χρέος της χώρας, καθώς και για την εξοικονόμηση 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, σε συνάντηση με κλιμάκιο του «γαλάζιου» αγροτικού τομέα  στα Ανώγεια.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το candianews.gr«όταν στέλεχος της ΝΔ ρώτησε τον κ. Αυγενάκη, ενώπιον μάλιστα δεκάδων άλλων στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου,πώς θα αντιμετωπίσουν το χρέος της χώρας, πώς θα εξοικονομήσουν χρήματα για να κάνουν όσα έλεγε, εκείνος απάντησε ότι θα γίνουν μερικές χιλιάδες απολύσεις από «μη οργανικές θέσεις του δημόσιου τομέα» κι έτσι θα εξασφαλιστεί 1,5 δισ. ευρώΚαι την απάντηση έδωσε όταν ρωτήθηκε από στέλεχος της ΝΔ. Η αναφορά του βέβαια προκάλεσε αντιδράσεις και ανάμεσα στα κομματικά στελέχη, αλλά και άλλους που τον άκουσαν, καθώς η συνεδρίαση ήταν ανοικτή».
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ακούγεται η λέξη «απολύσεις» από τα χείλη «γαλάζιων» στελεχών. Την ίδια «θεραπεία» είχε προτείνει με «παρρησία» και ο νυν αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας κατά την προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου του 2015.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ