Δασκάλα διώκεται γιατί αποκάλυψε αυθαιρεσίες της διοίκησης

Δικαιοσύνη

Στις 7 Δεκέμβρη εκδικάζεται στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο η ένσταση της δασκάλας Ελισάβετ Παπαδοπούλου, αιρετής στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, που κατέθεσε ενάντια στην καταδικαστική απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου το 2014.
Η δασκάλα Παπαδοπούλου τιμωρήθηκε τότε (και με το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων που ίσχυε) με πρόστιμο στέρησης 6 μηνιαίων αποδοχών (7.500 ευρώ) για «ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας» και τέθηκε και σε αναδρομική αργία (στέρηση 3.700 ευρώ από τις μηνιαίες αποδοχές της).
Το πραγματικό «αδίκημά» της, όμως, ήταν ότι υπερασπίστηκε  τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων της, αποκάλυψε αυθαιρεσίες και παραβιάσεις της νομοθεσίας από την τότε διοίκηση, καθώς και τη ζοφερή πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κλπ.).
Σε ανακοίνωσή τους, οι Παρεμβάσεις–Κινήσεις-Συσπειρώσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σημειώνουν ότι «την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου η πολιτική απόφαση καταδίκης της Ελισάβετ Παπαδοπούλου ήταν προαποφασισμένη, καθώς ήταν πράξη αντεκδίκησης για τη συνδικαλιστική της δράση και τα εμπόδια που όρθωνε στην επιβολή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων».
 
Η  επίθεση στο πρόσωπο της Ελισάβετ Παπαδοπούλου είναι επίθεση σε όλο το εκπαιδευτικό κίνημα και  προσπάθεια να πετύχουν την υποταγή των εκπαιδευτικών.  Γι αυτό δεκάδες σωματεία και συλλογικότητες, καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα εκφράζουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στη δασκάλα, αφού στη δίωξή της βλέπουν τη δίωξη του συνόλου των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται ενάντια στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.
 
Οι εκπαιδευτικοί φορείς απαιτούν την πλήρη αποκατάστασή της δασκάλας, υπηρεσιακή και οικονομική και καλούν σε μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσής της στο δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο (Σπινθάρου και Φιλοξένου 2 Λ. Βουλιαγμένης, 101-103 αίθουσα πειθαρχικού συμβουλίου -4ος όροφος στην Αθήνα).
Παράλληλα απαιτούν την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας για να παύσει κάθε δίωξή της και διεκδικούν την κατάργηση όλων των απαράδεκτων νομοθετημάτων σχετικά με το Πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)