Διατροφή: ''Αχτύπητα'' δίδυμα για απώλεια βάρους

Αν θέλετε να χάσετε βάρος εύκολα και… γευστικά, δοκιμάστε τους παρακάτω τέλειους συνδυασμούς τροφών, που συνεργάζονται για να ρίξουν τον δείκτη της ζυγαριάς!



Όλοι θέλαμε κάποια στιγμή να χάσουμε κιλά και μετά να διατηρήσουμε το ιδανικό μας βάρος. Και πολλές φορές ισχύει ότι όσο λιγότερα πράγματα βάζουμε στο πιάτο μας, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα δούμε. Αυτό όμως δεν ισχύει με τις παρακάτω τροφές, που συνδυάζονται υπέροχα, αλληλοσυμπληρώνοντας η μία τα οφέλη της άλλης, για να δούμε την περιφέρεια της μέσης μας να μειώνεται.

Αβοκάντο + Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Μια σαλάτα με σπανάκι περιέχει πολύ λίγες θερμίδες και πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά, αλλά ίσως δεν είναι τόσο χορταστική. Και εδώ μπαίνει το πολύ χορταστικό, αλλά σούπερ υγιεινό αβοκάντο, με τα μονοακόρεστα λιπαρά του. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει πως το αβοκάντο βοηθά τον οργανισμό μας να απορροφά περισσότερα αντιοξειδωτικά.

Κοτόπουλο + Πιπέρι καγιέν

Όλοι ξέρουμε πως το στήθος του κοτόπουλου είναι από τις καλύτερες πηγές άλιπης πρωτεΐνης. Πώς μπορούμε να το κάνουμε ακόμα καλύτερο; Το πασπαλίζουμε με πιπέρι καγιέν (αν δεν σας αρέσουν τα πολύ καυτερά, προσοχή, καθώς δεν καίει άμεσα όπως τα άλλα πιπέρια, και μπορεί να σας ξαφνιάσει άσχημα). Το πικάντικο αυτό μπαχαρικό αυξάνει τον μεταβολισμό μας—για κάτι ελαφρώς πιο light, δοκιμάστε πάπρικα.

Βρώμη + Καρύδια

Η βρώμη είναι τέλεια πηγή φυτικών ινών, που μας χορταίνουν—και μας διατηρούν χορτασμένους για ώρες. Τα καρύδια προσθέτουν ακόμα περισσότερες, μαζί με μια γερή δόση φυτικής πρωτεΐνης, καλών λιπαρών, και τέλειας γεύσης!

Αυγά + Μαύρα φασόλια + Πιπεριές

Ναι, εντάξει, αυτά είναι τρία φαγητά, αλλά αν προσθέσουμε τις θερμίδες μας, εξακολουθούν να μας προσφέρουν λίγες σε σχέση με τα τεράστια οφέλη τους. Ξέρουμε πως οι άνθρωποι που τρώνε αυγά για πρωινό καταναλώνουν μέχρι και 22% λιγότερες θερμίδες την υπόλοιπη ημέρα. Τα φασόλια κάνουν το γεύμα ακόμα πιο χορταστικό, όπως και οι πιπεριές, με έξτρα φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

Σούπα λαχανικών + Φασόλια

Φτιάξτε μια σούπα από ζωμό λαχανικών για μεσημεριανό. Καθώς αποτελείται κυρίως από νερό, γεμίζει το στομάχι μας και μας χορταίνει. Τα λαχανικά, μας προσφέρουν θρεπτικά συστατικ  και τα φασόλια δίνουν την πρωτεΐνη που έχουμε ανάγκη. Και όλα αυτά με πολύ λιγότερες θερμίδες από ένα άλλο γεύμα.

Μπριζόλα + Μπρόκολο

Επιλέξτε μια μοσχαρίσια μπριζόλα, με όσο τον δυνατόν λιγότερο λίπος γίνεται, και έχετε ήδη μια πολύ, πολύ γερή δόση πρωτεΐνης. Έπειτα, το μπρόκολο προσθέτει τεράστιες ποσότητες βιταμίνης C, η οποία μας βοηθά να απορροφήσουμε τον πολύτιμο σίδηρο του κρέατος. Για να μην αναφέρουμε όλα τα αντιοξειδωτικά και μέταλλα που περιέχει το μπρόκολο από μόνο του…

Πράσινο τσάι + Λεμόνι

Όχι στο μπαλκόνι, είναι χειμώνας. Συγγνώμη. Λέγαμε, λοιπόν, ότι το τσάι έχει πρακτικά μηδενικές θερμίδες, αλλά πολλά αντιοξειδωτικά, τις κατεχίνες, οι οποίες ενισχύουν το κάψιμο λίπους. Το λεμόνι, εκτός από γεύση και βιταμίνη C, βοηθά τον οργανισμό μας να απορροφήσει αυτά τα αντιοξειδωτικά.

Σολομός + Γλυκοπατάτα

Ο σολομός περιέχει τα σημαντικά λιπαρά οξέα ωμέγα-3, που μας βοηθούν να κάψουμε λίπος (ανάμεσα σε πολλά άλλα οφέλη που έχουν), και για την ακρίβεια είναι η καλύτερη πηγή τους, όπως και τέλεια πηγή πρωτεΐνης. Σερβίρετέ τον με μια ψητή γλυκοπατάτα, για να βάλετε σύνθετους υδατάνθρακες στο πιάτο και να έχετε ένα χορταστικότατο γεύμα.

Γιαούρτι + Φραμπουάζ

Το γιαούρτι είναι τέλεια πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου και βιταμίνης D, χωρίς πολλές θερμίδες και ίσως να ενισχύει το κάψιμο λίπους. Τα μικρά, κατακόκκινα φραμπουάζ, από την άλλη, περιέχουν πολύ μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών, όπως και αντιοξειδωτικά. Μαζί, ίσως είναι το πιο ελαφρύ και νόστιμο απογευματινό σνακ.

Μανιτάρια + Βοδινός κιμάς

Ναι, είπαμε κιμάς, όπως το κύριο συστατικό των μπιφτεκιών. Δοκιμάστε, λοιπόν, το εξής κόλπο: Αντικαταστήστε το 50% του κιμά που θα χρησιμοποιούσατε με ψιλοκομμένα μανιτάρια. Περιέχουν πάρα πολύ λίγες θερμίδες, αλλά είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και ενισχύουν τη γεύση του κρέατος.

Ελαιόλαδο + Κουνουπίδι

Το κουνουπίδι περιέχει υπερβολικά λίγες θερμίδες και υπερβολικά πολλά θρεπτικά συστατικά για να το σνομπάρουμε στη διατροφή μας. Κόψτε το, ρίξτε πάνω του λίγο ελαιόλαδο και ψήστε το. Η γεύση του θα είναι τέλεια και τα καλά λιπαρά του ελαιόλαδου θα σας χορτάσουν για αρκετή ώρα.

Φιστίκια + Μήλο

Άλλη μια ωραία ιδέα για χορταστικό σνακ, αυτός ο συνδυασμός περιέχει πρωτεΐνη, λιπαρά και φυτικές ίνες. Τα φιστίκια δεν έχουν πολλές θερμίδες (σκεφτείτε ότι περιέχονται περίπου 160 θερμίδες ανά 50). Αν, μάλιστα, επιλέξετε εκείνα με το κέλυφός τους, θα μπορείτε να τρώτε και πιο αργά.

Μαύρη σοκολάτα + Αμύγδαλα

Έπρεπε, κυρίως γιατί δεν χάνουμε ευκαιρία να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι, σε μικρές ποσότητες, η μαύρη σοκολάτα κάνει θαύματα. Και αν τη συνδυάσουμε με την πρωτεΐνη των αμυγδάλων, τα επίπεδα σακχάρου μας θα μείνουν σταθερά και θα νιώθουμε χορτασμένοι περισσότερο.
Πηγή www.iatronet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)