Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Άμεσα μέτρα κοινωνικής αναδιανομής εξήγγειλε ο Τσίπρας


Επέστρεψε σήμερα στην Αθήνα μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ
Σε έκτακτο διάγγελμα από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός προανήγγειλε τη χορήγηση 13ης σύνταξης σε 1.600. 000 συνταξιούχους, που λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 850 ευρώ. 
Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την άμεση διανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων του 2016 ύψους 617 εκατ. ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους σημειώνοντας ότι η διανομή του ποσού αντισυμετρικά από κάτω προς τα πάνω με κατώτατο όριο τα 300 ευρώ.
«Δέσμευση αυτής της κυβέρνησης είναι κάθε ευρώ που πλεονάζει από τους διαθέσιμους πόρους να αναδιανέμεται στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», σημείωσε.
Στη συνέχεια ανακοίνωσε την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά της πρώτης γραμμής στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, που δέχονται τις προσφυγικές ροές για για όσο καιρό μαίνεται η προσφυγική κρίση. 
«Η Ελλάδα με τις θυσίες του ελληνικού λαού κρατάει το βάρος όλης της Ευρώπης και στο Προσφυγικό και στην οικονομική κρίση. Και αυτό ήλθε η ώρα να το αναγνωρίσει η Ευρώπη», δήλωσε.
Υπενθύμισε δε την απόφαση της Κομισιόν «να αποκατασταθεί η κανονικότητα και να επανέλθει η συμφωνία του Δουβλινου» για προσθέσει ότι αυτό επετεύχθη «χάρη στα νησιά μας και τους νησιώτες μας».
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, χαρακτηρίζοντάς την ως «σημαντική» και ως ένα πρώτο βήμα, καθώς βοηθάει στη σταθεροποίηση της οικονομίας και στην έξοδο της χώρας στις αγορές.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει σε παράλογες απαιτήσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και ότι τηρήσουμε στο ακέραιο τη συμφωνία με τους δανειστές.
Τέλος, μίλησε για ανάκτηση της οικονομικής κυριαρχίας και επανέλαβε πως «διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ένός πολύ δύσκολου μαραθώνιου. Θα βγούμε από την κρίση όρθιοι και δυνατοί».

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου η 13η σύνταξη

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το 1,6 εκατ. ​των δικαιούχων (60,32% από σύνολο 2,7 εκατ. συνταξιούχων) θα λάβει τη 13η σύνταξη στις 22 Δεκεμβρίου, μαζί με τις συντάξεις του Ιανουαρίου. Αναλυτικά:
• Από 500 έως 830 ευρώ θα λάβει περίπου το 10% των συνταξιούχων.
• Από 300 έως 500 ευρώ θα λάβει περίπου το 20% των συνταξιούχων.
• 300 ευρώ θα λάβει περίπου το 30% των συνταξιούχων.
Πηγή www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου