«Η ανάπτυξη δεν συμβαδίζει με νέα μέτρα»

Αλέξης ΤσίπραςΠροσερχόμενος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ | EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Αυτό θα τονίσει ο πρωθυπουργός στις επαφές του στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο τις τρεις επόμενες μέρες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενώ θα επιδοθεί σε ράλι επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ενημέρωσε για τις διαπραγματεύσεις και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει τη συμφωνία του Αυγούστου του 2015 και το ίδιο περιμένει και από τους θεσμούς. 
Ο ίδιος σημείωσε σήμερα δε ότι το ΔΝΤ οφείλει να επιμείνει με παρρησία στη θέση του για πρωτογενή πλεονάσματα 1,5% μετά τη λήξη του προγράμματος, και όχι να πιέζει για πρόσθετα μέτρα λιτότητας. 
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι αυτονόητο δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης αποτελούν τα μέτρα για τους συνταξιούχους και την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης.

Ρήτρα νησιωτικότητας θα εξαγγείλει από τη Νίσυρο

Κατά την αυριανή επίσκεψή του την Τρίτη στη Νίσυρο ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει τη συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας και θα αναφερθεί εκτενέστερα στην αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την ενσωμάτωση της ρήτρας νησιωτικότητας στο Σύνταγμα, ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης.
Όπως σημειώνεται, η ρήτρα νησιωτικότητας αποτελεί πάγιο αίτημα των νησιωτών και θα αφορά στην συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας της Ελλάδος, από την οποία απορρέουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις του κράτους προς τους κατοίκους των νησιών.
Τέλος, ο πρωθυπουργός θα παραθέσει τη δέσμη μέτρων που η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει για τους κατοίκους των  νησιών.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ