Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Οι (άλλοι) καναλάρχες δεν θέλουν τον Μαρινάκη


Βαγγέλης ΜαρινάκηςACTION IMAGES


Μπροστά στο αίτημα της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη να εκπέμψει και το δικό του One Channel μαζί με τα υπόλοιπα κανάλια, η απάντηση της DIGEA ήταν αρνητική. Διότι, όπως υποστηρίζει, δεν το προβλέπει ο νόμος.
Στην αρχή έβγαλε ανακοίνωση η ΕΙΤΗΣΕΕ, η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ALPHA, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, SKAI και STAR).
Η απόφαση «του ΣτΕ οδηγεί και στον αποκλεισμό κάθε μικροπολιτικής απόπειρας να αδειοδοτηθούν "προσωρινά" τηλεοπτικοί πάροχοι με την παράκαμψη του ΕΣΡ», γράφουν σχετικά.
«Ούτε με νόμο ούτε με υπουργικές αποφάσεις μπορούν να αδειοδοτηθούν πάροχοι τηλεοπτικού περιεχομένου».  
Μετά ακολούθησε η DIGEA που ανήκει και αυτή στα ίδια ακριβώς τα κανάλια (ALPHA, ANTΕΝΝΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR) αν και ο νόμος το απαγορεύει ρητά. Η DIGEA είναι η εταιρία που φέρνει το τηλεοπτικό σήμα στο σπίτι μας.
«Η συγκεκριμένη εταιρεία (σ.σ.: Alter Ego του Μαρινάκη) δεν έχει αδειοδοτηθεί κατά τα προβλεπόμενα στην οικεία νομοθεσία, κατά συνέπεια ουδέποτε κατέστη και δεν είναι σήμερα πάροχος περιεχομένου ελεύθερης λήψης. Ως εκ τούτου, η εταιρεία μας αδυνατεί να συμβληθεί μαζί της, καθώς κάτι τέτοιο θα συνιστούσε παράβαση του νόμου και της αδείας της ως παροχος δικτύου».
Όπως καταλαβαίνετε τα υπάρχοντα κανάλια αποφάσισαν να μην επιτρέψουν την εκπομπή άλλων, νέων, καναλιών. Οι καναλάρχες πολεμούν για τα κεκτημένα τους. 
Η ΕΙΤΗΣΕΕ επιτέθηκε και στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά.
«Η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική την υφαρπαγή των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ και την ανάληψή τους από τον Υπουργό Επικρατείας. Με αυτήν την κρίση το ανώτατο δικαστήριο, ακύρωσε τον άνισο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε το καλοκαίρι, και κατέδειξε ποιος προσπάθησε με μεθόδους αεροπειρατή να ελέγξει την ενημέρωση στη χώρα», σημειώνουν.
Τονίζουν δε το γεγονός πως το κράτος παρακρατά τα χρήματα που πλήρωσαν οιυπερθεματιστές, χωρίς να τους τα επιστρέφει.
«Γιατί άραγε συνεχίζεται αυτή η παρακράτηση του τιμήματος, που συνιστά αδικαιολόγητο πλουτισμό εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου; Ποιος ωφελείται από αυτήν την κατάσταση; Μήπως, έτσι, γίνεται απόπειρα να εγγραφούν ανύπαρκτα δικαιώματα ως υπαρκτά; Και να χορηγηθούν προσωρινές άδειες σε ανύπαρκτους σταθμούς; Εάν έτσι είναι τα πράγματα, πρόκειται πλέον για "αεροπειρατεία των αυθαιρέτων"».
Ανακοίνωση απάντηση εξέδωσε ο Νίκος Παππάς.
«Είναι τουλάχιστον θράσος της κλειστής λέσχης των καναλαρχών να ζητούν και τα ρέστα. Αντί να ζητούν τα ρέστα, πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη. Για την παράνομη, άνευ αδείας και συνεπώς αντισυνταγματική κατά το ΣτΕ τριακονταετή λειτουργία. Για τα χρήματα που όφειλαν και δεν κατέβαλαν στο Δημόσιο», αναφέρει.
Και απαντάει και στην DIGEA λέγοντας για «την αεροπειρατεία των συχνοτήτων μέσω της DIGEA, μετά από ένα διαγωνισμό παρωδία με έναν συμμετέχοντα».
Τα κανάλια, όπως σημειώνει ο Νίκος Παππάς«δεν έχουν καν άδεια, ενώ και το αντισυνταγματικό καθεστώς των “παρατάσεων νόμιμης λειτουργίας” δεν ανανεώθηκε στις 31/12/15».
Πηγή www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου