Σε στρατηγικό αδιέξοδο η ΝΔ μετά το «αυτογκόλ» Κυριάκου – Αναζητείται νέο αφήγημα


Μπροστά σε ένα μεγάλο στρατηγικό αδιέξοδο οδηγήθηκε η ΝΔ μετά το «αυτογκόλ»του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκηαλλάζοντας τη γραμμή του κόμματος στηνψήφιση των μέτρων υπέρ των χαμηλοσυνταξιούχων.
Το τραγικό λάθος της ηγεσίας της ΝΔ, αφενός δημιούργησε νέα εσωκομματική αναταραχή κι αφετέρου έβαλε απέναντί της μια μεγάλη κοινωνική ομάδα, η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις μνημονιακές πολιτικές.
Ωστόσο, το «αυτογκόλ» Μητσοτάκη γεννά μια σειρά από ερωτήματα για τη στάση που καλείται να κρατήσει η ΝΔ την ερχόμενη εβδομάδα, κατά την ψήφιση της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά. Θα ακολουθήσει και πάλι η ΝΔ τη γραμμή Σόιμπλε;
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια, το κόμμα της Πειραιώς θα στηρίξει τη μείωση αυτή. Η στάση αυτή όμως αναιρεί το χθεσινό της αφήγημα  για την καταψήφιση των μέτρων υπέρ των χαμηλοσυνταξιούχων.
Ποιο ήταν το αφήγημα;
Ότι οι εξαγγελθείσες παροχές αποτελούν μονομερείς αποφάσεις της κυβέρνησης, οι οποίες βάζουν σε κίνδυνο την πορεία της χώρας. Ο «κίνδυνος» αυτός που ισχυρίζεται ο αδερφός της Ντόρας ότι υπάρχει, «μυστυριωδώς» εξαφανίζεται στην περίπτωση του ΦΠΑ στα νησιά.
Τα νέα ερωτήματα που γεννιούνται είναι τα εξής: «Αν ψηφίσει για μείωση του ΦΠΑ στα νησιά, τότε γιατί δεν υπερψήφισε και την ανακούφιση των συνταξιούχων; Μονομερής απόφαση της κυβέρνησης δεν είναι κι αυτή;».
Επί της ουσίας, πρόκειται για άτακτη υποχώρηση της ΝΔ, μετά την κατακραυγή για τη στάση της απέναντι στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Βέβαια, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο το «γαλάζιο ναι», παρά τα όσα δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας. Άλλωστε, υπενθυμίζεται πως ακόμα και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ,Άδωνις Γεωργιάδης, είχε δηλώσει ότι θα υπερψήφιζε την πρόταση της κυβέρνησης για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ωστόσο στο τέλος προχώρησε σε θεαματική κυβίστηση, συντασσόμενος με το παρών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ