Θα κάνει η Ν.Δ. ό,τι «ζητήσει ο Σόιμπλε και άλλα τόσα»;

Σκουρλέτης - ΠαππάςΒολές κατά της ΝΔ | EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Τα πυρά κυβερνητικών υπουργών δέχεται η Νέα Δημοκρατία με αφορμή δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη πως το κόμμα του θα κάνει ό,τι «ζητήσει ο Σόιμπλε και άλλα τόσα».

«Ανησυχητική» σιωπή της Ν.Δ. για τα εργασιακά

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί πρώτον αν είναι επίσημη θέση του τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, και δεύτερον σε τι διαφωνεί με την καταβολή της «13ης σύνταξης» και της απαλλαγής του ΦΠΑ στα νησιά.
Κατά την τοποθέτηση του επί του προϋπολογισμού, ο κ. Παππάς κατηγόρησε την ΝΔ, ότι επιδεικνύει στο θέμα των εργασιακών μια «ανησυχητική» σιωπή την οποία ο ίδιος απέδωσε στον φόβο ότι εφόσον επιτευχθεί το ζητούμενο της επαναφοράς των ΣΣΕ, θα αποδειχθεί ότι η κατάργησή τους συνέβη όχι σαν απαίτηση των δανειστών αλλά γιατί ήταν στον πυρήνα των νεοφιλελεύθερου προγράμματος της ΝΔ, «στο οποίο επιμένει αμετανότητα». Ταυτοχρόνως, o κ. Παππάς ανέφερε ότι με τον ισχυρισμό της η αξιωματική αντιπολίτευση περί υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, υπονομεύει θεμελιακά το ίδιο της το αφήγημα περί success story και την υπογραφή της για πλεονάσματα 4,5% για πολλά χρόνια. «Η Ελλάδα δεν θα απογειωνόταν όπως έλεγε η ΝΔ, θα είχε πισωγύρισμα», είπε, προσθέτοντας πως επιπλέον η ΝΔ υποστηρίζει ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα θα έρθουν ως αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεων χωρίς να λέει ποιες εννοεί, «διότι στον δημόσιο τομέα και στο ασφαλιστικό δεν τις υποστήριξε. «Το ότι τα πλεονάσματα που είχε υπογράψει, η ΝΔ δεν έβγαιναν το λέει εγκαίρως ο κ. Χαρδούβελης, αλλάαυτό το ξεχνάνε να το πουν και μιλούν μόνο για ένα μέιλ. Αποδεικνύεται ότι η παραδοχή του success story βασίστηκε σε σαθρά θεμέλια», παρατήρησε ο κ. Παππάς.
«Είναι προφανές ότι η ΝΔ διαφωνεί με την 13η σύνταξη και την απαλλαγή των νησιών από το ΦΠΑ. Ας μας πει ο κ. Μητσοτάκης με σαφήνεια, τι θα ήθελε να κάνουμε. Μήπως να δώσουμε έκτακτη επιχορήγηση για την εξόφληση δανείου της ΝΔ, ή να προχωρήσουμε σε αναίρεση φόρων στους καναλάρχες;» . «Εάν διαφωνούν να το διατυπώσουν σαφώς και να μας πει αν είναι επίσημη θέση του κόμματος αυτό που είπε ο αντιπρόεδρος ότι εμείς θα κάνουμε ότι μας πει ο Σόιμπλε κι άλλα τόσα», ζήτησε ο κ. Παππάς.
Όπως τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, προξενεί εντύπωση να ακούς τους βουλευτές του κόμματος που δέσμευσε την χώρα σε μια συμφωνία, η οποία προέβλεπε 20 δις παραπάνω επιβάρυνση μέχρι το 2018 από αυτή που προβλέπει η συμφωνία που έφερε η σημερινή κυβέρνηση, να μιλούν για υπερφορολόγηση, όπως επίσης ότι μιλούν για μη ρεαλιστικούς στόχους του 3,5% το 2018, και ήταν ρεαλιστικοί οι στόχοι διατήρησης του πλεονάσματος του 4,5% για πολλά χρόνια.

Η ΝΔ επικοινωνεί δεολογικά, πολιτικά και προγραμματικά με τον κ. Σόϊμπλε

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, κατηγορώντας την ότι επικοινωνεί ιδεολογικά, πολιτικά και προγραμματικά με τον κ. Σόϊμπλε, καθώς και ότι συμπαρατάσσεται με το ΔΝΤ σε εργασιακά και ασφαλιστικά.
Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι το ΔΝΤ δεν ήρθε για να φύγει από την Ελλάδα, αλλά ούτε και από την Ευρώπη, ενώ κάλεσε τόσο τη ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ να κάνουν την αυτοκριτική τους καθώς, όπως είπε, τη δική τους χρεοκοπία χρεώνεται η χώρα.
Κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για ενίσχυση των μικροσυνταξιούχων και των νησιών του Αιγαίου ως ένα δείγμα της κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησης.
«Η κίνηση του πρωθυπουργού δεν ήταν προεκλογική, δεν είναι στους σχεδιασμούς μας οι εκλογές γιατί δεν αντέχει η κοινωνία. Η 13η σύνταξη αποτελεί διαφορετικό δείγμα γραφής της δικής μας κυβέρνησης από αυτούς που επιδιώκουν να γίνουν μόνιμο καθεστώς τα μνημόνια», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης προσθέτοντας ότι θα επαναληφθούν τέτοιες κινήσεις κάθε φορά που η κυβέρνηση θα επιτυγχάνει τους στόχους της.
Ταυτόχρονα μίλησε για αντίφαση της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως «αν θέλει η αξιωματική αντιπολίτευση να μετατρέψει τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδος σε υποκατάστημα, παράρτημα ή πρακτορείο του κ. Σόιμπλε», τον ρόλο αυτό της τον χαρίζει.
Ο κ. Σκουρλέτης άφησε αιχμές για συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την απόσυρση από τον διαγωνισμό για τη ΔΕΣΦΑ της αζέρικης εταιρείας SOCAR, καλώντας τη ΝΔ να δει ποια στελέχη της συνδέονται.
«Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο με την αποφασιστικότητα που χαρακτηρίζει την Αριστερά, δίνοντας μικρές και μεγάλες μάχες για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της ελληνική κοινωνίας», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)