Στα άκρα ξανά Τουρκία-Γερμανία

Διπλωματικό επεισόδιο και απειλές Ερντογάν για ένα διαβατήριο | (AP Photo/Michael Sohn, file)
Νέα εστία έντασης στις σχέσεις της Άγκυρας με το Βερολίνο προέκυψε από την προσωρινή κράτηση της αντιπροέδρου της τουρκικής Βουλής στο αεροδρόμιο της Κολωνίας. Η τουρκική κυβέρνηση αντέδρασε έντονα με τον Ταγίπ Ερντογάν να απειλεί με αντίποινα.
Όπως αναφέρει η Hurriyet, η Αϊσενούρ Μπαχτσεκαπιλί, αντιπρόεδρος της τουρκικής Βουλής, βρέθηκε υπό προσωρινή κράτηση στο αεροδρόμιο της Κολωνίας επειδή υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το διαβατήριό της.
Η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν να καλέσει τον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα για εξηγήσεις, ενώ για το περιστατικό τοποθετήθηκε, ως συνήθως, με εμπρηστικό τρόπο και ο Ταγίπ Ερντογάν.
«Φιλοξενείτε τρομοκράτες, αλλά αναγκάζετε τον αντιπρόεδρο της Βουλής αυτής της χώρας να περιμένει επί ώρες στο αεροδρόμιο. Δεν θα έπρεπε να κάνουμε και εμείς το ίδιο σε αυτούς; Και μετά λένε εμένα δικτάτορα δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος χθες.
Απείλησε, μάλιστα, με αντίποινα το Βερολίνο σε περίπτωση που δεν τιμωρηθούν οι αξιωματούχοι που ευθύνονται για το περιστατικό.
Η αντιπρόεδρος της τουρκικής Βουλής είχε μαζί της ένα προσωρινό διαβατήριο, καθώς, κατά τη διαμονή της στην Κολωνία, της έκλεψαν την τσάντα με τα διπλωματικά της έγγραφα.
Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα η  Μπαχτσεκαπιλί δήλωσε «δεν δέχθηκαν το προσωρινό μου διαβατήριο. Μετά με πήγαν εμένα και την αδελφή μου στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου. Εκεί μας ανάγκασαν να περιμένουμε για 45 λεπτά παρά το γεγονός ότι τους είπα ότι θα χάσουμε την πτήση μας».
«Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή σας Ένωση; Δεν θέλουμε τέτοια ΕΕ» πρόσθεσε.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ