Νέα μελέτη : Ο καφές ασπίδα προστασίας από τις επιπτώσεις του αλκοόλ στην υγεία μας


Γνωρίζουμε σήμερα ότι η κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με σημαντικά προβλήματα υγείας και ένα όργανο που βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο είναι το συκώτι.

Νέα επιστημονικά δεδομένα έρχονται να παρουσιάσουν μια ασπίδα προστασίας, η οποία δεν είναι άλλη από τον αγαπημένο σε πολλούς καφέ. Γνωρίζατε λοιπόν ότι ο καφές μπορεί να μας προστατέψει από την εμφάνιση τέτοιων προβλημάτων;

Για του λόγου το αληθές έγινε μια μεγάλη μετα - ανάλυση, η οποία περιλάμβανε σειρά επιμέρους μελετών, έλαβε υπ’ όψη 355 επιστημονικά άρθρα και δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό European Journal of Gastroenterology & Hepatology. Στη μελέτη αυτή διερευνήθηκε η επίδραση του καφέ στο ήπαρ σε σχέση με την κατανάλωση αλκοόλ. Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι ο κίνδυνος για επιπλοκές στο συκώτι σε άτομα που έπιναν καφέ ήταν σημαντικά χαμηλότερος. 

Η συγκεκριμένη μελέτη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από οφέλη που φαίνεται να έχει ο καφές για την υγεία μας, τα οποία οφείλονται στο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά περιεχόμενό του. Γνωρίζουμε σήμερα ότι είδη καφέ όπως ο στιγμιαίος ή ο ελληνικός εμπεριέχουν μια σειρά αντιοξειδωτικών, όπως τα χλωρογενικά οξέα και οι μελανοϊδίνες, τα οποία σχετίζονται με την καλύτερη υγεία.



Πηγή www.neadiatrofis.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ