Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Ιστορική επίσκεψη στο Περλ Χάρμπορ

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο ΆμπεΣτη Χαβάη ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, θα επισκεφθεί το Περλ Χάρμπορ | Bruce Asato /The Star-Advertiser via AP
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε έφτασε σήμερα στη Χονολουλού, την πρωτεύουσα της Χαβάης, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης κατά τη διάρκεια της οποίας θα μεταβεί στο Περλ Χάρμπορ συνοδεία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Η επίσκεψη στο μνημείο του USS Arizona πραγματοποιείται 75 χρόνια μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ, την αμερικανική ναυτική βάση των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, την 7η Δεκεμβρίου του 1941, όπου έχασαν την ζωή τους περισσότεροι από 2.400 άνθρωποι.
Είναι η πρώτη φορά που ηγέτης της Ιαπωνίας επισκέπτεται το μνημείο, που δημιουργήθηκε στις αρχές του 1960 και το επισκέπτονται κάθε χρόνο περισσότεροι από δύο εκατ. άνθρωποι.
Όπως συνέβη κατά την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα τον Μάιο στην Χιροσίμα, ο Άμπε δεν προτίθεται να ζητήσει συγγνώμη, αλλά να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα και να εξάρει την ισχύ της συμμαχίας μεταξύ των δύο χωρών, πλέον συμμάχων.
«Δεν πρέπει ποτέ να επαναλάβουμε τη φρίκη του πολέμου» δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός πριν από την αναχώρησή του. «Μαζί με τον πρόεδρο Ομπάμα θα ήθελα να επιβεβαιώσω στον κόσμο αυτή τη δέσμευση για το μέλλον και την αξία της συμφιλίωσης» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ιαπωνίας.
Πηγή www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου