Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Ποινική δίωξη για «ξέπλυμα» και φοροδιαφυγή σε βάρους του Ψυχάρη


Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα απήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη για ποσό περίπου 45 εκατ. ευρώ.
Η νέα ποινική δίωξη σε βάρος του εκδότη ασκήθηκε σήμερα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και στηρίχτηκε στο πόρισμα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) που διενήργησε εξονυχιστικό έλεγχο στα εισοδήματα του από το 2000 και μετά και διαπίστωσε την τεράστια «τρύπα» περίπου 45 εκατομμυρίων ευρώ. Η δικογραφία μετά το τέλος της έρευνας από τις φορολογικές αρχές είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία όπου εκλήθη ο εκδότης και έδωσε εξηγήσεις μέσω γραπτού υπομνήματος. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση διαβιβάζεται σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθεί σε απολογία ο Σταύρος Ψυχάρης. 
Υπενθυμίζεται ότι ο εκδότης έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για παράβαση, από πρόθεση, του νόμου περί πόθεν έσχες (δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης) κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό πλημμελήματος με απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου. Η επίμαχη υπόθεση απασχόλησε την Δικαιοσύνη μετά από έρευνα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, καθώς προέκυψαν ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις πόθεν έσχες του για τα οικονομικά έτη 2010-2014. Επιπλέον ο κ. Ψυχάρης ερευντάται σχετικά με επισφαλείς δανειοδοτήσεις που φέρεται να είχε λάβει από την Alpha Bank ύψους 57 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου