«Κίτρινη κάρτα» από το Βερολίνο και στην Ιταλία

Banca Monte dei Paschi di SienaΕκφράζει «ανησυχίες» για τη διάσωση της Monte dei Paschi
Με το γνωστό μοτίβο πως οι κανόνες της Ευρωζώνης δεν πρέπει να παρακαμφθούν σχολιάζει το Βερολίνο τα σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης για τη διάσωση της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας. Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας εκφράζει «ανησυχίες» για τις διαδικασίες διάσωσης της Monte dei Paschi di Siena
Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας εξέφρασε ανησυχία σήμερα σχετικά με τα σχέδια της Ιταλίας να διασώσει το τρίτο μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της χώρας, τη Monte dei Paschi di Siena, τονίζοντας πως η Ρώμη οφείλει να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες.
Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να κάνουν ελέγχους και να εγγυηθούν πως οι ιταλικές αρχές τηρούν τους ευρωπαϊκούς κανόνες».
Ο ίδιος τόνισε ότι η προληπτική ανακεφαλαιοποίηση ενός πιστωτικού ιδρύματος από το κράτος μπορεί να αποτελεί μέρος της λύσης μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και υπό αυστηρούς όρους, ενώ πρόσθεσε πως οι μέτοχοι και οι πιστωτές των τραπεζών αυτών πρέπει να είναι ανάμεσα στους πρώτους που θα υποστούν ζημίες. Για να συμβεί αυτό μια τράπεζα πρέπει να είναι φερέγγυα, συμπλήρωσε, και τα κρατικά κεφάλαια δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν ζημίες της.
«Αυτοί οι κανόνες δεν πρέπει να παρακαμφθούν», επέμεινε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ