Ο θυμός της κ. Γεννηματά

Φώφη ΓεννηματάΗ ευαισθησία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι κραυγαλέα επιλεκτική | ΕUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Πολύ θυμωμένη είναι η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά. Η αφορμή ήταν ένα δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας Documento, σύμφωνα με το οποίο το όνομα «Γεννηματάς» εμφανίζεται στη λίστα Μπόργιανς.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε οργισμένη δήλωση διάψευσης και κατέθεσε αγωγή εναντίον της εφημερίδας. Ως εδώ καλά. Πρόκειται για μια συνηθισμένη κόντρα ανάμεσα σε έναν πολιτικό αξιωματούχο και σε ένα μέσο ενημέρωσης. Τέτοιες έχουμε δει πολλές και είναι βέβαιο ότι θα δούμε κι άλλες στο μέλλον.
Αυτό που ξενίζει είναι η επιμονή της κ. Γεννηματά να συνδέσει το επίμαχο δημοσίευμα με την κυβέρνηση ή για να ακριβολογούμε με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ισχυριζόμενη ότι η διευθύνουσα ομάδα της εφημερίδας (εκδότης, διευθυντής, χρηματοδότης) έχει στενές σχέσεις με το μέγαρο Μαξίμου και παίρνει εντολές για να δυσφημήσει τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης.
Κάλεσε μάλιστα τον πρόεδρο της Βουλής να παρέμβει για να αποκατασταθεί η τιμή της και η τιμή της πολιτικής, ενώ στη συνάντηση που είχε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου άφησε αιχμές για εμπλοκή δικαστικών λειτουργών.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ευ. Βενιζέλος -προς στιγμήν απώθησε τη δυσφορία του για τις επιλογές της κ. Γεννηματά σε άλλα θέματα- ο οποίος ζήτησε να κληθεί σε επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για να δώσει εξηγήσεις (για ποιο πράγμα άραγε;).
Οι αποκαλύψεις ή οι «αποκαλύψεις» ενός μέσου ενημέρωσης είναι προϊόν ή ενδελεχούς έρευνας ή διαρροής από κάποια κέντρα ή κατασκευής (αν πρόκειται για δόλια μεθόδευση).
Στην πρώτη και τη δεύτερη περίπτωση ο δημοσιογράφος κάνει τη δουλειά του και δεν είναι υποχρεωμένος να γνωστοποιήσει τις πηγές του. Η αξιοπιστία και η σοβαρότητά του θα κριθούν από τα στοιχεία που θα προσκομίσει.
Στην τρίτη περίπτωση, αν έχουμε δηλαδή να κάνουμε με στημένο θέμα, η υπόθεση αφορά τη δικαιοσύνη στην οποία έχει προσφύγει η κ. Γεννηματά. Αν αποδείξει ότι ισχύουν οι καταγγελίες της περί σκευωρίας, τότε θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα το μέσο ενημέρωσης, θα τιμωρηθούν παραδειγματικά οι επικεφαλής του και θα δημιουργηθεί μείζον πολιτικό ζήτημα για τους ηθικούς αυτουργούς.
Ωστόσο, η ευαισθησία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι κραυγαλέα επιλεκτική. Δεν θυμόμαστε καμία ανακοίνωση του κόμματος όταν άλλα μέσα ενημέρωσης με πλούσια παράδοση στο άθλημα του κιτρινισμού και της συκοφαντίας δημοσίευαν φοβερές και τρομερές ιστορίες εις βάρος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργών ακόμη και του πρωθυπουργού, με βάση φήμες ή πληροφορίες έγκυρων κύκλων (βάλτε μπόλικα εισαγωγικά και στις πληροφορίες και στους έγκυρους κύκλους).
Και τότε είχαμε οργισμένες αντιδράσεις από τα θύματα με δηλώσεις, αγωγές και μηνύσεις. Οι δράστες υποχρεώθηκαν να ανασκευάσουν για να μην υποστούν κυρώσεις (χρηματικές και άλλες), ταπεινώθηκαν ζητώντας συγγνώμη, όμως -όπως συμβαίνει σε αυτές τις υποθέσεις- η ρετσινιά έμεινε και αναπαράχθηκε από τους θαμώνες των χιλιάδων καφενέδων της επικράτειας και από τους χρήστες του διαδικτύου (το μεγάλο καφενείο 24ωρης λειτουργίας).
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)