Ο Μητσοτάκης, η μυστική έρευνα της GPO και το επίδομα που δεν θέλουν οι συνταξιούχοι

Τα ευρήματα της έρευνας δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ, ενώ φαίνεται ότι αυτή ζητήθηκε από την Πειραιώς, με τα τηλεφωνήματα να γίνονται νύχτα και αντιπροσωπευτικό δείγμα συνταξιούχους των Βορείων Προαστίων!


Πριν από δέκα ημέρες το altsantiri.gr είχε πληροφορηθεί για μια έρευνα που έκανε η εταιρία δημοσκοπήσεων GPO με ερώτημα «αν είναι σωστή η απόφαση της κυβέρνησης να δοθεί κοινωνικό μέρισμα στους συνταξιούχους ή θα ήταν καλύτερα να δοθούν τα χρήματα αυτά σε εταιρείες για να προσλάβουν άνεργους;». 
Το ερώτημα ταιριάζει γάντι στο αφήγημα της Ν.Δ. σχετικά με το επίδομα των χαμηλοσυνταξιούχων και αποτελεί το κεντρικό επιχείρημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επιλογή της να δηλώσει «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία της Βουλής. Άλλωστε σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κ. Μητσοτάκη σε σημερινή συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν ανάγκη κοινωνικής στήριξης. Μακροχρόνια άνεργοι, άνθρωποι που είναι κάτω από το επίπεδο της φτώχειας«. 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα ευρήματα της εν λόγω έρευνας δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ, ενώ φαίνεται ότι η έρευνα ζητήθηκε από την Πειραιώς, με τα τηλεφωνήματα να γίνονται νύχτα και αντιπροσωπευτικό δείγμα συνταξιούχους των Βορείων Προαστίων!
Η σημερινή συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη, στην οποία μεταξύ άλλων δηλώνει πως «ο κ. Τσίπρας επιλέγει να δώσει αυτό το επίδομα μόνο στους συνταξιούχους, χωρίς μάλιστα εισοδηματικά κριτήρια. Οι συνταξιούχοι που έχουν πολλά άλλα εισοδήματα, οι ίδιοι έρχονται και λένε ότι εμείς δεν πρέπει να πάρουμε αυτό το επίδομα, γιατί έχουμε και άλλα εισοδήματα», πέρα από εντελώς αυθαίρετη εικασία αφού δεν αφορά το μεγαλύτερο μέρος των συνταξιούχων, είναι επί της ουσίας η απάντηση στην εν λόγω έρευνα.
Y.Γ. Ο πολιτικός αναλυτής Τάκης Θεοδωρικάκος, διευθύνων σύμβουλος της GPO είναι πλέον σύμβουλος στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως από τη στιγμή που ανέλαβε σύμβουλος του Κυριάκου, υπάρχει ασυμβίβαστο και θέμα δεοντολογίας, οπότε αποφάσισε να μη δημοσιεύει μετρήσεις της GPO. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει πως δεν γίνονται μετρήσεις….

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ