Ναι, λίγη τσίπα δεν βλάπτει, αντιθέτως...

 EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια. Ολα δείχνουν πλέον ότι στον κοινοβουλευτικό «βίο» της χώρας ουδείς διαφέρει σε ουδέν από ουδένα, αφού άπαντες μετέρχονται τα ίδια ακριβώς (πανομοιότυπα) στην προσπάθειά τους να επικυριαρχήσουν στην πολιτική (κυβερνητική) σκηνή -μα ακριβώς τα ίδια.
Ολοι, άρα, αναμένεται να έχουν την ίδια τύχη σε ό,τι αφορά την παραμονή τους στην εξουσία· ένα-δυο χρόνια και πάπαλα. Φαίνεται αυτό στα πρόσωπά τους και ακούγεται στα λόγια τους. Οι πλείστοι αδυνατούν να εμφανιστούν σοβαροί, έστω -γιατί; Οι ίδιοι ας απαντήσουν.
Πού να 'ναι εκείνες οι μέρες που φωνασκούσαμε και γκαρίζαμε ότι θα 'ρθει η Αριστερά στα πράγματα και θα 'ρθουν τα πάνω κάτω, η δικαιοσύνη θα λάμπει, η ισονομία θα επικρατεί όπως και η ισηγορία, η εκπαίδευση θα πάψει να είναι ταξική, όπως και η Υγεία, η επαρχία θα «αναβλέψει» και δεν θα νιώθει έρημη και παραμελημένη, οι εταιρείες που μολύνουν την ατμόσφαιρα και το περιβάλλον θα ξεκουμπιστούν, στους Ελληνες θα φουσκώσουν τα στήθια από εθνική ανεξαρτησία και υπερηφάνεια και άλλα τρικούβερτα πανηγυρικά. Τους καημένους (όλους μας).
Εχει πλάκα εντούτοις να ακούς υπουργούς της κυβέρνησης να κομπάζουν ότι γίνεται πόλεμος από το παλιό (διεφθαρμένο) σύστημα εναντίον της πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης· δεν κοκκινίζουν καθόλου βέβαια από την εκστόμιση τέτοιων «ανίερων» αμετροεπειών -ή είναι στον κόσμο τους ή θεωρούν ότι είναι ό,τι δηλώνουν (αριστεροί, πάντα)· είναι για λύπηση, αλλά ποιος θα τους το μεταφέρει, αφού ακούν μόνο ό,τι θέλουν να ακούσουν; Βρε, τι πάθαμε...
Ασε που δεν διστάζουν να λένε ότι τα θηρία της παγκόσμιας οικονομίας (ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ευρωπαϊκή Ενωση) έχουν λυσσάξει από την παρουσία μιας αριστερής κυβέρνησης στους κόλπους της Ευρώπης και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τη ρίξουν -βρε τους αθεόφοβους· σε ποιους τα λένε;
Ποιο είναι δε το παράδοξο -να το πεις και ανερμήνευτο; Ετσι και τολμήσεις να εκφράσεις μια αντίρρηση στα πραττόμενά τους, θα πέσουν επάνω σου να σε κατασπαράξουν κατηγορώντας σε για δεξιό (κυρίως), την ώρα που οι ίδιοι εφαρμόζουν την πιο σκληρή δεξιά πολιτική που έχει υπάρξει ώς τώρα.
Δεν παλεύονται οι άνθρωποι (όπως όλοι οι άνθρωποι της εξουσίας, εδώ και αιώνες). Κάτι υποτονθορύζουν για μνημόνια, ότι δήθεν είναι αναγκασμένοι να πράττουν έτσι επειδή συνθηκολόγησαν (για να σώσουν τη χώρα από την άβυσσο και τον όλεθρο -προς θεού!) και με την πρώτη ευκαιρία θα δούμε κοσμογονικές επί τα βελτίω αλλαγές· όλοι οι αδύναμοι και οι πάσχοντες θα ευεργετηθούμε από την κοινωνική τους πολιτική, που πλέον θα είναι ελεύθεροι να ασκήσουν.
Το τοπίο θα αλλάξει, άνεμοι ελευθερίας και αξιοπρέπειας θα πνέουν στη χώρα τής πρώτη φορά αριστεράς και λοιπές αρλούμπες, τις οποίες μερικοί ακόμη πιστεύουν -και δικαίωμά τους, αλλά μη μας επιτίθενται από πάνω επειδή μερικοί είμαστε δύσπιστοι· είναι και δικό μας δικαίωμα, ή μήπως όχι; Τα παπαγαλάκια τους δεν αρκούν να μας πείσουν ότι όλα είναι μέλι γάλα και ότι με λίγη υπομονή η «ευημερία» θα επανακάμψει. Λίγη τσίπα δεν βλάπτει..., αντιθέτως...
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)