Κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας

EUROKINISSI
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις περιοχές των νομών Καρδίτσας, Κατερίνης, Λάρισας, Λέσβου, Λήμνου, ΤρικάλωνΆγιου ΕυστράτιουΦλώριναςΦθιώτιδας και Χαλκιδικής.
Στους παραπάνω δήμους δεν θα ανοίξουν ούτε οι παιδικοί σταθμοί, εκτός από της Λάρισας, της Καρδίτσας και της Κατερίνης, στους οποίους θα λειτουργήσουν κανονικά.
Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Κοζάνης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μια ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 το πρωί.
Στη Φλώρινα τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, δεν θα λειτουργήσουν στις 9 και 10 Ιανουαρίου, ενώ κανονικά θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί.
Κλειστά θα είναι τα σχολεία το ερχόμενο διήμερο στον δήμο Πολυγύρου. Εξαιρούνται τα σχολεία της παραλιακής ζώνης, τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά με μία ώρα καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων.
Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε αρκετούς δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, του παγετού, αλλά και της μη λειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης. Πιο συγκεκριμένα, κλειστές θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) στον δήμο Λαγκαδά, ενώ κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων– Μενεμένης και Δέλτα. Στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου κλειστά θα παραμείνουν όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ενώ οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.
Από την πλευρά του, ο δήμος Θεσσαλονίκης κάλεσε τους διευθυντές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να ελέγξουν την ορθή λειτουργία της θέρμανσης στα σχολικά κτίρια και να ενημερώσουν για τυχόν προβλήματα και βλάβες. Από την ενημέρωση που είχε ο δήμος, προέκυψε πως τα περισσότερα σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα στη θέρμανση των κτιρίων τους. Έτσι, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του δήμου Θεσσαλονίκης. 
Κλειστά σχολεία και στους δήμους Καλαμαριάς, Πυλαίας- Χορτιάτη, Νεάπολης- Συκεών, Θερμαϊκού, Χαλκηδόνος και Ωραιοκάστρου. Στον δήμο Νεάπολης- Συκεών, οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί.
Στην Αχαΐα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία του δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ενώ στον δήμο Ερυμάνθου δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των τοπικών κοινοτήτων Χαλανδρίτσας, Λεοντίου, Ερυμάνθειας, Σταυροδρομίου και Σκιαδά. Στον δήμο Πατρέων δεν θα λειτουργήσουν το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Άνω Καστριτσίου, καθώς και το δημοτικό και νηπιαγωγείο στα Σελλά.
Στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία, δεν θα λειτουργήσουν το δημοτικό και νηπιαγωγείο Λαμπείας, οι λυκειακές τάξεις Λαμπείας το δημοτικό και νηπιαγωγείο Πανόπουλου, το γυμνάσιο Πανόπουλου, καθώς και το δημοτικό νηπιαγωγείο στου Κούμανι.
Στην Αιτωλοακαρνανία, κλειστά θα είναι τα δημοτικά και νηπιαγωγεία σε ολόκληρο τον δήμο Ναυπακτίας. Στον δήμο Αγρινίου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις τοπικές κοινότητες Καλλιθέας, Αγίου Βλασίου, Κυπαρίσσου, Ποταμούλας και Σκουτεράς. Στον δήμο Μεσολογγίου, θα παραμείνουν κλειστά, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας του προβλήματος με την υδροδότηση το 1ο το 2ο και το 3ο δημοτικό σχολείο, τα νηπιαγωγεία, το γυμνάσιο και το λύκειο. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν ο παιδικός σταθμός Αιτωλικού και το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης γενικής αγωγής.
Κλειστά σχολεία στη Βοιωτία, τη Φωκίδα, όπως και στον νομό Εύβοιας, όπου σε ορισμένες περιοχές τα σχολικά συγκροτήματα δεν θα λειτουργήσουν ούτε την Τρίτη (π.χ. στον δήμο Κύμης-Αλιβερίου).
Στην Ευρυτανία, κλειστά θα είναι τα σχολεία στον δήμο Καρπενησίου, ενώ στον δήμο Αγράφων θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη.
Κλειστά θα παραμείνουν στον Βόλο και την περιφέρειά του όλα τα σχολεία, ενώ θα υπάρξει επανεξέταση της κατάστασης, για τη λειτουργία ή μη των σχολείων, την Τρίτη.
Εξάλλου, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, όπως και στο Ρέθυμνο.
Στη Ροδόπη, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς υπάρχει δυσκολία μετακίνησης των μαθητών ορεινών και ημιορεινών περιοχών λόγω του παγετού. Επίσης, πολλοί σωλήνες του δικτύου ύδρευσης είναι σπασμένοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ζεσταθούν εύκολα οι σχολικές αίθουσες πολλών σχολικών μονάδων στους τέσσερις δήμους της Ροδόπης. Από την Τρίτη, τις σχετικές αποφάσεις περί λειτουργίας ή μη των σχολείων, θα τις λαμβάνει ο οικείος δήμος.
Πηγή www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ